Menu
Spelers werken zich in het zweet

Spelers werken zich in het zweet

De Ajacieden werden op de tweede trainingsdag van het nieuwe seizoen in het zweet gewerkt. Woensdagochtend stond opnieuw een uitgebreide oefensessie op het programma. De training stond deels in het teken van het spelen een grote partijvorm.

Er werd verder onder andere geoefend op balaannames, kaatsbewegingen en passtechnieken. Assistent-trainer Hennie Spijkerman leidde de oefenvorm. Met zijn instructies werden de ballen in een hoog tempo en met snelle voetbewegingen strak voorgezet. ,,Ja, Siem!’’, zei Maarten Stekelenburg tegen medespeler De Jong. De multi-inzetbare Ajacied reageerde alert en speelde de bal razendsnel terug. ,,Ja, niet zó snel!’’, klonk het uit de mond van de doelman. Stekelenburg is helemaal teruggekeerd van de duimblessure die hij in maart opliep.

Middels een grote partijvorm van tien tegen tien kwamen onder meer de geoefende elementen aan bod. Tik, tik, tik, uithaal. Enkele fraaie doelpunten en acties kwamen voorbij. Kersverse Ajacied Mats Rits, die dinsdag een contract tekende bij Ajax, schoot van afstand fraai op de kruising van de doelpaal en lat. Dario Cvitanich liet Jeroen Verhoeven kansloos door in een keer uit te halen. Zijn treffer werd beloond met een applaus van zijn medespelers. Ook Cvitanich’s tweede doelpunt was evenals zijn eerste een beauty. De spits kan zijn scorend vermogen aanstaande zaterdag tonen in de eerste wedstrijd van seizoen 2011-2012. Dan speelt Ajax een oefenduel met VV Buitenpost.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Louis van de Vuurst/Ajax.nl

Geoffrey Castillion in het kielzog van André Ooijer. Geoffrey Castillion in het kielzog van André Ooijer.
Derk Boerrigter speelt vooruit. Derk Boerrigter speelt vooruit.
Spijkerman in gesprek met Dennis Bergkamp. Spijkerman in gesprek met Dennis Bergkamp.
Bruno Silva trainde met fysiotherapeut Pim van Dord. Bruno Silva trainde met fysiotherapeut Pim van Dord.