Menu
Spervuur aan vragen voor Stekelenburg en Maduro

Spervuur aan vragen voor Stekelenburg en Maduro

Hedwiges Maduro en Maarten Stekelenburg waren vrijdagmiddag de eregasten tijdens een dagje Ajax voor prijswinnaars van adidas en Vespro. Zij vrolijkten de lunch op, gingen gewillig met een ieder op de foto en beantwoordden de soms strenge vragen.

De jonge Ajacieden wisten op het moment van hun entree bij de lunch voor prijswinnaars zelf nog niet eens dat ze waren gekozen in de voorselectie van bondscoach Marco van Basten. De keeper had zoiets wel in de wandelgangen gehoord, maar Hedwiges Maduro keek er van op dat het al bekend was en straalde meteen van oor tot oor.

Na een aarzelend begin kropen de jonge gasten dichterbij de twee Ajacieden en eentje had zelfs een vol A4-tje waarop zijn vragen stonden. Hij vroeg allereerst of Stekelenburg en Maduro nog wisten dat ze in Wezep hadden gespeeld. Ja, Maduro kon zich dat wel herinneren. Stekelenburg moest even denken. Pas toen de jonge fan zei dat Ajax in de laatste minuut met 3-4 won, ging er een lichtje branden. ,,Oh ja, toen stond Lobont op doel", grijnste Stekelenburg. ,,Die liet er zo veel door." Dat klopte overigens wel. Stekelenburg kwam na rust bij een 3-3 stand in het veld. ,,En Nourdin Boukhari maakte de laatste treffer", hielp Maduro, die zelf toen overigens nog vakantie vierde na het jeugd-WK, hem herinneren.

De keeper kreeg de meeste vragen voor zijn kiezen en de journalist in spé was nog kritisch ook. Nadat Stekelenburg had geantwoord dat hij 's avonds om een uur of twaalf gaat slapen, keek het joch verbaasd op. ,,Is dat niet te laat?", vroeg de wijsneus zich hardop af.

Nadat iedereen uitgebreid de gelegenheid had gekregen vragen te stellen, foto's te maken en handtekeningen te scoren, ging de dag voor de prijswinnaars verder met een rondleiding.