Menu
Spetterende clinic Ajax Vrouwen bij SC Buitenveldert

Spetterende clinic Ajax Vrouwen bij SC Buitenveldert

De regendruppels vielen bijna continue naar beneden maar dat weerhield het toegestroomde deelnemersveld er niet van om er een gedenkwaardige middag van te maken. Namens de Ajax-selectie verzorgden Lois Oudemast, Chantal de Ridder, Eli Sarasola, Marlous Pieete en Davina Philtjens de clinics bij SC Buitenveldert in Amsterdam.

Met zo’n 60 jongens en meisjes ging het programma van start. De sfeer zat er meteen goed in na de opkomst. In vijf groepen werden verschillende technische oefeningen afgewerkt, met name op het kappen en draaien werd veel geoefend. Ajax-keepster Sarasola voegde wat Spaanse temperament toe aan de oefeningen en net als de andere Ajax-vrouwen gaf ze zoveel mogelijk tips mee aan de leergierige groepen. De deelnemers verplaatsten zich om 14:00 naar de kantine voor een korte pauze. Na het nuttigen van welverdiende limonade brak een kleine persconferentie aan. De vijf Ajax-speelsters gaven openhartig antwoord op verschillende vragen. ‘Ik speel al in het buitenland’, reageerde de Belgische Davina Philtjens op de vraag of het buitenland de voetbalsters trekt. Duidelijk werd al snel dat de speelsters goed op het gemak zijn bij Ajax. De ambitie om met Ajax kampioen te worden straalde van het vijftal af.

Het programma werd hervat met nieuwe spelvormen, zo lag er een oefening klaar met een pittige speedladder en kon er gescoord worden in een van de smartgoals. Diverse pionnen vormden ook nog eens een mooie uitdaging voor de fanatieke dribbelaars.
Een afsluitende partij in het opgeblazen wedstrijdveld maakte een einde aan de voetbalactiviteit op het veld. Na afloop was er meer dan voldoende tijd voor foto’s en handtekeningen en namen de liefhebbers glunderend een certificaat in ontvangst.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Playersunited