Menu
Spoedoverleg Driehoek en Ajax

Spoedoverleg Driehoek en Ajax

De Amsterdamse Driehoek (Openbaar Ministerie, Politie, Gemeente) en Ajax nemen na spoedoverleg afstand van het wangedrag van een deel van de Ajax-aanhang tijdens de bekerfinale. Gezamenlijk is gesproken over maatregelen. Er is besloten dat een groep van ongeveer 400 Ajax-aanhangers die in Rotterdam aanwezig waren in het vak waaruit vuurwerk is gegooid, niet wordt toegelaten tot de wedstrijd Heracles – Ajax, aanstaande zondag in Almelo.

Deze groep wordt uitgesloten, omdat uit eerste politieonderzoek blijkt dat het vuurwerk dat op het veld terecht is gekomen te herleiden is tot de groep in dit vak. Afspraken over de te volgen werkwijze worden gemaakt.

Mochten op 27 april ongeregeldheden ontstaan in Almelo of in Amsterdam dan wordt deze groep de toegang tot de slotwedstrijd van de Eredivisie, Ajax – NEC op zaterdag 3 mei in de Amsterdam ArenA, eveneens ontzegd. De komende periode wordt gebruikt om door te kunnen pakken in het opleggen van adequate maatregelen tegen hooliganisme. Dit gebeurt onder meer in afstemming met de autoriteiten in Rotterdam en de KNVB.

De aangebrachte schade aan de Kuip is geraamd op € 60.000,-. Conform reglementen wordt dit bedrag bij Ajax in rekening gebracht. De kosten zullen zo veel als mogelijk worden verhaald op de veroorzakers. Dit gebeurt in samenwerking met de gemeente Amsterdam en het Openbaar Ministerie.

Om niet alle Ajax-supporters onder de kleine groep hooligans te laten lijden, hebben de Driehoek en Ajax besloten om een mogelijke huldiging van Ajax op 27 april door te laten gaan.