Menu

Sponsors tekenen bij Ajax

Voorafgaande aan de seizoenouverture van Ajax tegen FC Utrecht tekenden vier sponsors hun contract. Voor Hubo en Dutchbird was het het eerste contract bij Ajax, Roto Smeets en Verwelius verlengden hun overeenkomst met de landskampioen.

Dutchbird official carrier van Ajax
Ajax en chartermaatschappij DutchBird hebben een overeenkomst bereikt waarin DutchBird voor de komende twee jaar het vliegvervoer voor Ajax zal gaan verzorgen. Over de financiële condities van de verbintenis doet Ajax zoals gebruikelijk geen mededelingen.

Het samenwerkingsverband behelst meer dan alleen het vliegvervoer. De reisorganisatie Sudtours, behorende tot dezelfde groep en gespecialiseerd in vliegvakanties naar Middellandse Zeelanden, zal nauw gaan samenwerken met Ajax Travel & Events.

De vluchten zullen worden uitgevoerd met Boeings 757/200 waarin 220 zitplaatsen beschikbaar zijn. DutchBird heeft een vloot van vier vliegtuigen.

DutchBird maakte in november 2000 haar eerste vlucht en in april 2001 nam zij al haar derde Boeing 757 in gebruik. Deze zomer werkte zij met 150 mensen. In het eerste jaar van haar bestaan werd Dutchbird door de reiswereld gekozen als de beste chartermaatschappij van Nederland.

Directeur Heppener vertelde zondagmiddag bij de ondertekening dat er twee nieuwe vliegtuigen bij komen. Dutchbird heeft een contract afgesloten voor twee Airbussen A320. ,,Wij introduceren deze in Nederland. Niemand vliegt er hier nog mee. Of we Ajax in die nieuwe vliegtuigen of in de Boeings gaan vervoeren, hangt af van de grootte van het reisgezelschap."

Eigenaar Hans Mosselman is een zeer trouwe supporter van Ajax. ,,Toen een collega van ons stopte met het vervoer van Ajax hebben al in een vroegtijdig stadium contact met Ajax gehad. Ik ben al tien jaar lid hier en ken veel mensen. Ook heb ik al een paar jaar business-seats bij Ajax."

,,Ajax staat voor kwaliteit en mooi voetbal. Bij de club heerst een groot onderling verbondenheid en ik vind het een professionele organisatie."


Ajax zal tevens op het gebied van merchandising met Dutchbird gaan samenwerken. Er zal tenslotte van de reclameborden in de Amsterdam ArenA bij thuiswedstrijden van Ajax gebruik worden gemaakt door Sudtours en Dutchbird.

Roto Smeets De Boer NV verlengt contract met Ajax
Roto Smeets De Boer NV (RSDB) heeft zijn sponsorovereenkomst met Ajax verlengd. De nieuwe overeenkomst heeft een looptijd van drie jaar. Ajax doet - zoals gebruikelijk – geen mededelingen over de financiële condities van de verbintenis.

Reeds in juli 1991 verbond RSDB zijn naam aan Ajax. RSDB is een organisatie van dienstverlenende ondernemingen die de communicatie-uitingen van haar opdrachtgevers – met toegevoegde waarde – omzet in gedrukte en multimediale producties.

Deze ondernemingen zijn ondergebracht in drie merken: Roto Smeets (voor grootschalige productie van tijdschriften, postordercatalogie en promotioneel drukwerk) met vestigingen in zeven landen in Noordwest-Europa, Media Partners (internationale publishing services) met vestigingen in drie Europese landen en PlantijnCasparie (prepublishing, drukwerk en direct marketing) met 28 vestigingen in Nederland.

PlantijnCasparie is reeds verantwoordelijk voor een groot deel van het drukwerk van Ajax, waaronder persmappen, perspapier, posters, spelerskaarten en Ajax Magazine.

Hans de Jong van Roto Smeets is bij met het verlengen van het contract. ,,Ik ben opgegroeid met Ajax. Ajax is ons cluppie. Maar ook de relaties van het bedrijf stellen het zeer op prijs naar Ajax te gaan. Ik denk dat de landstitel wordt geprolongeerd, als ik zie hoe het Tournament is gewonnen."

Behalve Roto Smeets en Dutchbird waren ook Verwelius en Hubo zondag in de bestuurskamer van Ajax aanwezig om hun contracten te ondertekenen. Bert Verwelius is al jarenlang aan Ajax verbonden. ,,De liefde zit diep", zei hij zondag dan ook. ,,Als klein jochie kwam ik al naar Ajax en ben er altijd gek van gebleven. Dat is ook de reden van sponsoring, want commercieel heb ik er geen enkel belang bij. De verwachting voor komend seizoen? Kampioen en houd het voorlopig maar op de halve finale van de Champions League."

Ruud Deuster van Hubo zit al lange tijd in de sportsponsoring. ,,Ajax is het beste dat er is. Als je dan toch met voetbal gelieerd wil worden, kan je dat het beste met de top doen. Dit seizoen wordt weer top", heeft Deuster het vermoeden.