Menu
'Sportief en persoonlijk een mooi jaar'

'Sportief en persoonlijk een mooi jaar'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Lasse Schöne aan de beurt.

Zondag wacht ons tegen Excelsior alweer de laatste wedstrijd van 2014. Voor mij was het vooral een jaar met veel hoogtepunten. Het kampioenschap sprong er natuurlijk uit. Het was jammer dat we de schaal niet in de ArenA in ontvangst konden nemen, maar uiteindelijk maakt het ook niet uit waar je hem krijgt, als je hem maar krijgt.

Ook persoonlijk was het een mooi jaar. Ik werd door de supportersvereniging tot Ajacied van het jaar verkozen, waar ik heel trots op ben. Het is niet het minste rijtje waar je dan in komt met spelers als Litmanen, Maxwell, Van der Vaart, Sneijder en Suárez, om er maar een paar op te noemen. Het was misschien ook wel het beste seizoen uit mijn carrière. Toen ik de stap van NEC naar Ajax maakte, hoopte ik uiteindelijk in die mate belangrijk te kunnen zijn. Daar knok je voor en uiteindelijk lukt het je om een belangrijke, vaste waarde voor het elftal te worden. Ik ben wel heel blij en trots dat dat is gelukt.

Over dit seizoen kunnen we voorlopig redelijk tevreden zijn denk ik. De Champions Leaguewedstrijden zijn sowieso altijd bijzonder om te spelen, ook al is het een teleurstelling dat het ons weer niet is gelukt om door te gaan. Ook in de competitie hadden we liever eerste gestaan. Maar goed, we staan er aardig op en hebben al regelmatig mooie dingen kunnen laten zien, zoals onlangs nog in de 4-0 overwinning op APOEL Nicosia.

Ter voorbereiding op de tweede seizoenshelft reizen we 4 januari af naar Qatar. Daar ben ik wel heel benieuwd naar, want ik ben er nog nooit geweest. Het schijnt er in ieder geval lekker warm te zijn. Helaas ben je op trainingskampen niet echt in de gelegenheid om aan sightseeing te doen. Er moet natuurlijk veel en hard worden getraind en tussendoor ben je veel op de kamer om uit te rusten. Maar tussendoor doe je natuurlijk ook wel leuke dingen. Als het veld goed is, dan maakt de bestemming eigenlijk niet uit. Al is het wel lekker als het dan boven de vijftien graden is.

Afgelopen jaren werd op de trainingskampen de basis gelegd voor onze sterke reeksen van de tweede seizoenshelft. Het is fijn dat je de groep dan even bij elkaar hebt en dingen bespreekt waar je normaal niet zo makkelijk aan toe komt. Je bent nu 24 uur per dag bij elkaar. Je gaat niet naar huis en naar je familie, het is alleen maar voetbal, voetbal, voetbal. Dingen bespreken, trainen, op het veld doen. De laatste jaren hebben we bewezen dat we sterk uit de winterstop kunnen komen en dat moeten we ook dit jaar weer doen.

Voordat we de tweede seizoenshelft weer volle bak gaan, hebben we eerst nog twee weken vrij. Het is fijn om die tijd door te kunnen brengen met je familie. Normaal gesproken vieren we kerst heel traditioneel, maar dit jaar gaan we met de familie naar Gran Canaria. Eigenlijk is het de eerste keer dat we het in de zon vieren, dus daarmee breken we wel met een traditie. Ik hoop in ieder geval dat ze daar ook kerstbomen hebben, want die kan ik natuurlijk niet mee het vliegtuig in nemen. Het wordt zeker leuk. Als je maar bij elkaar bent, dan maakt het niet zoveel uit waar dat is of wat je doet.De volgende column, van Tessel Middag, zal in verband met de winterstop op 16 januari verschijnen.

Aanmelden Ajax Nieuwsbrief