Menu
Sportman van het jaar komt buurten

Sportman van het jaar komt buurten

Ajax werkte zaterdagochtend de laatste training af op weg naar het oefenduel met Schalke, vanmiddag om 15:30 uur. De basisspelers voor die wedstrijd trainden apart van de rest van de selectie. Tegen het einde van de training kwam Arjen Robben langs om even bij te praten met Frank de Boer en een paar van zijn collega-internationals.

Bayern München verkeert sinds vrijdag ook op het terrein van de Aspire Academy. De Duitsers trainden een veldje achter Ajax, natuurlijk onder grote belangstelling van de internationale media. Toen het werk er voor Robben op zat, kwam hij even buurten bij Ajax. Hij sprak even met Frank de Boer. ,,Ik ken hem natuurlijk als assistent bondscoach, maar heb in 2004 ook nog de eer gehad om met hem te mogen spelen op het EK”, aldus de aanvaller.

Daarna sprak hij met Joël Veltman en Ricardo van Rhijn, die hij ook kent van het Nederlands elftal, en met de Denen Viktor Fischer en Nicolai Boilesen. ,,Het gaat er lekker fanatiek aan toe”, oordeelde hij over de training van Ajax. Toen Robben langskwam was voor de meeste spelers de training nog bezig. Voor de beoogde ‘basis’ voor het duel met Schalke, zat het er al wel op. Zij deden het relatief rustig aan. Jairo Riedewald, die tegen Schalke ook start, deed overigens helemaal niet mee aan de veldtraining. Met het oog op de wedstrijd, deed hij het juist wat rustiger aan. Anwar El Ghazi verliet als laatste het trainingsveld, hij deed nog wat extra dribbelwerk met Hennie Spijkerman.

Ajax vertrekt straks richting het Suheim Bin Hamad Stadium (Qatar Sports Club), waar om 15:30 uur Nederlandse tijd (17:30 uur in Qatar) het duel tegen Hunter & Co begint. Deze oefenwedstrijd is LIVE te zien op Ziggo kanaal 12!


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Warming-up met bal. Warming-up met bal.
Davy Klaassen en Thulani Serero in actie. Davy Klaassen en Thulani Serero in actie.
Davy Klaassen stuit op Jasper Cillessen. Davy Klaassen stuit op Jasper Cillessen.
Anwar El Ghazi passeert Indy Groothuizen. Anwar El Ghazi passeert Indy Groothuizen.
Anwar El Ghazi dolt met Diederik Boer. Anwar El Ghazi dolt met Diederik Boer.
Mike van der Hoorn in actie. Mike van der Hoorn in actie.
Arjen Robben praat bij met Frank de Boer. Arjen Robben praat bij met Frank de Boer.
De Nederlands Sportman van het Jaar schudt de hand van Ricardo van Rhijn. De Nederlands Sportman van het Jaar schudt de hand van Ricardo van Rhijn.