Menu
Stad vol krijgers

Stad vol krijgers

Ajax heeft sinds 1999 een meerderheidsbelang in Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. In de rubriek ‘Bericht uit Kaapstad’ laten we wekelijks het licht schijnen op het Afrikaanse Ajax. In deze negende aflevering aandacht voor de jaarlijkse Fan Dag die een groot succes was.

Ajax Cape Town pakte dit jaar de Supporters Dag groots aan. Wekenlang draaide de campagnes op volle toeren tot de dag zelf. De eerste tweehonderd fans die zich aan de poort van het jeugd -en trainingscomplex Ikamva - Zuid-Afrikaans voor de Toekomst - meldden, kregen wedstrijdkaartjes voor Ajax - Tuks op 29 september. Dat was niet aan dovemansoren gericht, want nog voor de dag officieel begon, stonden er al vroege vogels voor de hekken. Hele families, van jong tot oud, maakten er een gezellige dag van bij hun favoriete voetbalclub.

Behalve de gratis wedstrijdkaartjes, deelde het Zuid-Afrikaanse Ajax die dag nog veel meer cadeautjes uit aan zijn trouwste fans. Elk uur vielen er prijzen te winnen. Ook mochten jonge fans tegen het Onder 14-team van de Stadskrijgers (Ajax Cape Town heeft als bijnaam Urban Warriors, red.) spelen.

Maar ze konden er ook voor kiezen, net als in Amsterdam vaak gebeurt tijdens de Open Dag, om een training van het eerste team bijwonen. De technische staf van de jeugdopleiding kwam zelf ook nog in actie.

Matthew Booth omringd door fans. Matthew Booth omringd door fans.

Voor de allerkleinsten was het volgen van de training niet zo heel interessant, maar ook daar had de organisatie aan gedacht. Zij konden cupcakes versieren, zich laten schminken, zich uitleven op de springkussens of met de mascotte Aahhoo op de foto. Na de training kwamen de ukkies snel terug. Want zij mochen op de foto met hun grote helden of hun handtekening scoren.

De extra aandacht vooraf voor de Supporters Dag wierp zijn vruchten af, want door de hele dag heen kwamen zo'n 2000 fans van Kaapstad naar Ikamva om hun helden aan het werk te zien.

*In de competitie zit het Ajax Cape Town vooralsnog niet mee. Na de nederlagen tegen Orlando Pirates (2-0) en University of Pretoria (1-5) staat de ploeg van trainer Maarten Stekelenburg een-na-laatste in de PSL-league met vier punten uit zes wedstrijden.


Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax Cape Town