Menu
Stadionkassa open bij Ajax - AZ

Stadionkassa open bij Ajax - AZ

Ajax ontvangt donderdagavond AZ in de Amsterdam ArenA. De Noord-Hollandse derby staat steevast garant voor doelpunten. Slaagt Ajax erin om het gemiddelde van bijna vier goals in de voorgaande elf onderlinge ontmoetingen hoog te houden?

Ajax maakte voor eigen publiek in de voorgaande 35 Eredivisieduels met AZ altijd minstens een doelpunt. Zowel in Alkmaar als Amsterdam zijn duels tussen Ajax en AZ een garantie voor (veel) goals. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting in Alkmaar in een 1-3-zege voor Ajax. Die uitslag paste perfect in het gemiddelde van het aantal doelpunten in de tien Eredivisieduels daarvoor. In die wedstrijden vielen gemiddeld 3,7 doelpunten per wedstrijd. De meest doelpuntrijke ontmoeting in die reeks was AZ - Ajax op 25 oktober 2009: 2-4. Vorig seizoen eindigde Ajax - AZ in 4-0.

Ajax - AZ leverde twee keer liefst acht Ajax-doelpunten op. Eind 1970 was Ajax met liefst 8-1 te sterk. Johan Cruijff was die dag de grote man met zes goals. Zestien jaar later eindigde Ajax - AZ in 8-2. Marco van Basten en Johan Bosman scoorden in de editie van 1986 allebei twee keer.

Ajax - AZ begint donderdag om 20:45 uur in de ArenA. Voor het duel geldt een Club Card-verplichting (4 op 1). Bestel je kaarten via onderstaande link of via de kassa bij de ArenA. De stadionkassa is vanaf 18:45 uur geopend.

Tickets Ajax - AZ