Menu
Stadiontraining in aanloop naar RKC

Stadiontraining in aanloop naar RKC

De Ajax-selectie trainde vrijdagochtend in het stadion in plaats van op het trainingsveld naast de ArenA. Dat gebeurde nog zonder Rafael van der Vaart en ook weer zonder Tomás Galásek. De Tsjech stond met Filipe wél op het gebruikelijke trainingsveld.

Dat Rafael van der Vaart nog niet met de groep meetrainde, zal een domper zijn voor de trainer en de speler zelf. Want vorige week vrijdag verwachtte Blind zijn Heemskerkse pupil in de loop van deze week terug in de selectie. Maar dat was dus nog iets te optimistisch gedacht.

Hatem Trabelsi stond daarentegen wel weer op het veld en kon bijna de hele training voluit mee doen. De Tunesiër nam in de grote partij, waarin er tien tegen negen werd gespeeld, zijn vertrouwde rechtsbackpositie in.

Het was een training die veelvuldig werd stilgelegd om de spelers te corrigeren en te instrueren. Dan namen Danny Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol een speler apart om aanwijzigingen te geven en de andere opties door te nemen.

In de slotfase van de vrijdagtraining stond de repeterende oefening dieptepass-voorzet van de flanken-afwerken weer op het programma. Daarin waren listige goaltjes te zien van Zdenek Grygera en fraaie exemplaren van ondere Yannis Anastasiou. Nadat de corners en de penalty's waren afgewerkt mochten de spelers douchen.

Ryan Babel stond ondertussen nog steeds met keepershandschoenen aan tussen de palen, waar Rasmus Lindgren en Anthony Obodai hem probeerden te verschalken. Dat lukte een paar keer simpel, maar Babel groeide in zijn rol en tikte ook nog enkele inzetten prachtig uit zijn domein. In die tien minuten als doelman heeft de spits misschien kunnen ervaren wat voor een keeper erg lastige ballen zijn en wie weet zien we dat zaterdagavond terug. Mits Danny Blind natuurlijk voor de jonge international kiest in zijn opstelling voor het duel tegen RKC Waalwijk.