Menu
Stadionverboden na FC Utrecht - Ajax

Stadionverboden na FC Utrecht - Ajax

Ajax heeft woensdag 26 supporters per brief bevestigd dat zij een stadionverbod van negen maanden opgelegd hebben gekregen. Dit naar aanleiding van incidenten op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA.

Op zondag 6 december waren 1.200 supporters voornemens om met 26 bussen naar FC Utrecht – Ajax te reizen. Voorafgaand aan deze uitwedstrijd hebben zich tijdens de instapprocedure in Amsterdam incidenten voorgedaan bij twee bussen. Daarbij zijn stewards en ander veiligheidspersoneel van Ajax geduwd en geslagen door een groep supporters. In verband met dit voorval besloten de autoriteiten in Utrecht de twee bussen uiteindelijk niet toe te laten. Deze bussen zijn onder politiebegeleiding teruggestuurd naar Amsterdam.

Ajax tolereert geen enkele vorm van geweld tegen medewerkers en evenmin het negeren van bevelen of vorderingen van stewards en ander veiligheidspersoneel. Daarnaast heeft het gebeurde het belang van het voetbal in het algemeen, en het belang van Ajax in het bijzonder, in ernstige mate geschaad. Om die reden is besloten om met onmiddellijke ingang alle supporters die bij deze misdragingen betrokken waren een stadionverbod op te leggen voor de duur van negen maanden.