Menu
Staf even groot als spelersgroep

Staf even groot als spelersgroep

Het aantal Ajacieden dat op de Toekomst trainde, was deze donderdag door interlandverplichtingen gedecimeerd tot vijf. Dat betekende dat er evenveel trainers waren als spelers. Mike van der Hoorn, Ricardo van Rhijn, Niki Zimling en de doelmannen Diederik en Andre Onana waren present. Frank de Boer, Hennie Spijkerman, Dennis Bergkamp, Carlo l’Ami en Björn Rekelhof vormden de technische staf.

Verschuilen achter een ploeggenoot was er deze donderdagochtend niet bij. Want de spelers kregen een aangeklede privétraining voorgeschoteld daags voor een lang weekend begon. Spijkerman en Bergkamp begonnen met het trio spelers. De Boer voegde zich daar een paar minuten bij. Kishna, El Ghazi, Menig en Tete, gisteren nog wel op het Amsterdamse sportcomplex, hebben zich inmiddels gemeld bij Jong Oranje.

L’Ami liet ondertussen zijn keepers flink zweten met heerlijke oefeningen. In elk geval om naar de kijken, wellicht dat Boer en Onana er anders over denken want ze moesten écht goed aan de bak. De van een bovenbeenblessure herstellende Zimling vertrok met fysiotherapeut Pim van Dord naar een ander gedeelte van het trainingsveld. Van der Hoorn en Van Rhijn gingen verder met Bergkamp, De Boer en Spijkerman.

Maar het meest interessante speelde zich toch op het andere trainingsveld af. Daar liep een cameraploeg van Vroege Vogels rond die een item maakte over het leven dat zich 'in' een voetbalveld afspeelt. Al snel had de entomoloog diertjes ontdekt die hij wel interessant vond. Onder het geïnteresseerd toeziend oog van terreinmeester René Enthoven viel er genoeg te ontdekken in de Amsterdamse grassprieten. Dinsdag 31 maart is de uitzending te zien op televisie.

Met de nieuw opgedane graskennis stapten aan het begin van de middag alle Ajacieden van het veld. Drie dagen lang mogen ze aan iets anders dan voetbal denken. Maandag wordt er weer getraind. Volgende week zondag op Eerste Paasdag wacht FC Utrecht in de Domstad.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Rekelhof neemt drie Ajacieden mee. Rekelhof neemt drie Ajacieden mee.
l'Ami zet Boer en Onana aan het werk. l'Ami zet Boer en Onana aan het werk.

Bergkamp en De Boer hebben de tijd voor een eigen training. Bergkamp en De Boer hebben de tijd voor een eigen training.
Menno Bentveld van het tv-programma Vroege Vogels in gesprek met De Boer. Menno Bentveld van het tv-programma Vroege Vogels in gesprek met De Boer.
Zimling aan de slag met Van Dord. Zimling aan de slag met Van Dord.
De Boer legt uit wat hij verwacht. De Boer legt uit wat hij verwacht.