Menu
Stam behaalt CBV-diploma

Stam behaalt CBV-diploma

Jaap Stam heeft de cursus Coach Betaald Voetbal succesvol afgerond. De 67-voudig international mag na het behalen van zijn CBV-diploma als hoofdcoach in het betaald voetbal aan de slag. De 43-jarige Stam is samen met collega-trainer Andries Ulderink aan zijn tweede seizoen bij Jong Ajax bezig.

,,Ik ben blij dat ik de cursus nu heb afgerond, dat geeft een goed gevoel”, zegt Stam over het behalen van zijn diploma. ,,Ik ben vorig jaar november gestart dus het heeft toch wel even geduurd. Dat komt vooral omdat de beslissing of ik het individuele traject kon volgen op zich liet wachten. Maar uiteindelijk is het allemaal prima gegaan. Ik ben de KNVB dan ook dankbaar voor het meedenken hierin.” 

Sinds de zomer van 2014 heeft hij samen met Andries Ulderink Jong Ajax onder zijn hoede. Het seizoen ervoor was de oud-speler van onder andere Ajax, PSV en Manchester United als assistant and defensive coach aan Ajax verbonden.

Meer coachen bij wedstrijden Jong Ajax
Nu Stam in het bezit is van het hoogste trainersdiploma wordt de rolverdeling tussen hem en Ulderink (ook in het bezit van CBV-diploma) op enkele punten aangepast. Stam: ,,Ik zal vanaf nu meer gaan coachen bij de wedstrijden van Jong Ajax. Dat was tot dusver niet mogelijk. Daarnaast zal ik de mediazaken rondom het beloftenelftal gaan oppakken. Dit werd tot op heden gedaan door Andries. Verder zal er in de manier van training geven niet zo veel veranderen. Wat dat betreft gaan we op de manier verder zoals we dat samen deden.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Pro Shots