Menu
Stam blikt vooruit op weerzien met Manchester United

Stam blikt vooruit op weerzien met Manchester United

Het LG Amsterdam Tournament wordt voor Jaap Stam in meerdere opzichten een bijzonder toernooi. Om te beginnen zal hij als kersverse aanvoerder van Ajax voor het eerst zijn opwachting maken in de Amsterdam ArenA.

Vrijdag 4 augustus om 21.15 uur komt Stam eerst met Ajax in actie tegen Internazionale, de ploeg die de stadsrivaal is van zijn vorige club AC Milan. De geboren Kampenaar kijkt uit naar het toernooi: ,,We spelen tegen twee mooie en sterke tegenstanders. Inter ken ik natuurlijk goed, want ik heb vaak tegen ze gespeeld. Bovendien ken ik de trainer Roberto Mancini nog vanuit mijn Lazio-periode.”

Zaterdag 5 augustus om 21.15 uur speelt de robuuste verdediger vervolgens tegen Manchester United, de ploeg waarmee hij in 1999 de Champions League en de wereldbeker voor clubteams won. Tijdens dit bijzondere duel komt Stam oog in oog te staan met Sir Alex Ferguson, de man met wie Stam in onmin raakte tijdens het seizoen 2001-2002.

De publicatie van het boek van Stam 'Head to Head', bleek voor Ferguson een motief om Stam naar Lazio Roma te verbannen. Op de vraag of de verdediger verwacht dat alle blikken tijdens het duel op hun twee gericht zullen zijn, antwoordt hij: ,,Dat zal wel weer worden opgeblazen door de media. Natuurlijk heb ik geen ruzie met hem. Ik was alleen niet blij met de wijze waarop ik daar weg moest, omdat Manchester United achteraf al met iemand anders een deal had gesloten. Maar goed, zoiets wordt in Engeland groot gebracht. Ik weet alleen dat een voetballer nooit zeker is van zijn plaats. Dat zag ik daar ook. Ik draaide er drie goede seizoenen en pakte de nodige prijzen. Toch was het van de ene op de andere dag gebeurd, omdat de club veel geld voor me kon krijgen. Of ik hem een hand ga geven? Aan mij zal het niet liggen.’’

De vrije verkoop voor het LG Amsterdam Tournament is in volle gang. Kaarten zijn zonder Club Card-verplichting te koop bij alle filialen van TicketBox en te bestellen via www.ticketbox.nl. De goedkoopste kaarten voor een avond kosten slechts € 27,- waarvoor de toeschouwer maar liefst twee topwedstrijden te zien krijgt. Voor meer informatie, kijk op www.lgamsterdamtournament.com .