Menu
Stam en Ulderink trainers Jong Ajax

Stam en Ulderink trainers Jong Ajax

Jaap Stam en Andries Ulderink zijn aangesteld als trainers van Jong Ajax. Beiden tekenen een nieuw contract dat ingaat op 1 juli 2014 en een looptijd heeft van twee jaar, tot en met 30 juni 2016.

Stam (Kampen, 17 juli 1972) was dit seizoen bij Ajax werkzaam in de rol van assistant and defensive coach waarbij hij zowel de jeugd, de beloften als het eerste elftal trainde. Ulderink (Zwolle, 30 juli 1969) is sinds 1 februari 2013 werkzaam voor de scoutingsafdeling van Ajax. Eerder coachte hij onder andere Go Ahead Eagles, De Graafschap en AGOVV.

Stam en Ulderink worden samen verantwoordelijk bij het beloftenelftal. De opvolgers van Alfons Groenendijk zien het als een mooie uitdaging. Stam: ,,Het is mooi dat Andries en ik samen aan de slag kunnen bij Jong Ajax. Ik kijk er zeer naar uit om onze krachten te bundelen en er een mooie periode van te maken. We krijgen te maken met bijzonder getalenteerde jongens, aan ons de taak om deze spelers extra bagage te geven en te laten presteren in de Jupiler League.”

Ulderink: ,,Het is prachtig dat deze kans voorbij komt, die pak ik met beide handen aan. Het trainersvak begon bij mij eerlijk gezegd alweer te kriebelen. Nu kan ik mijzelf als trainer verder ontwikkelen. Trainer zijn van een team als Jong Ajax vergt een andere benadering. Het proces van omgaan met aanstormende talenten en teleurstellingen van spelers die terugkeren van het eerste elftal is een mooie uitdaging. Ik kijk er dan ook naar uit om samen met een teamspeler als Jaap Stam aan een hopelijk vruchtbare periode te beginnen.”

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst (foto boven) en Pro Shots/Judith Bogaardt (foto onder)

Andries Ulderink staat vanaf komend seizoen samen met Jaap Stam aan het roer van Jong Ajax. Andries Ulderink staat vanaf komend seizoen samen met Jaap Stam aan het roer van Jong Ajax.