Menu
'Stam' genomineerd voor Zilveren Camera

'Stam' genomineerd voor Zilveren Camera

Ajax’ huisfotograaf Louis van de Vuurst is met een foto van Jaap Stam genomineerd voor de Zilveren Camera. Van de Vuurst nam de foto na afloop van de wedstrijd Slavia Praag - Ajax (2-1) op 29 augustus 2007.

Jaap Stam na Slavia Praag - Ajax. Foto: Louis van de Vuurst. Jaap Stam na Slavia Praag - Ajax. Foto: Louis van de Vuurst.

Omdat eerder thuis met 1-0 was verloren, werd Ajax deze avond uitgeschakeld in de voorronde van de Champions League. Die teleurstelling druipt van Jaap Stam af.

De foto van Stam behoort volgens de jury tot de drie beste foto’s van 2007, in de categorie Portretten. ,,Ik vind het ook één van de beteren”, zegt Van de Vuurst zelf. ,,Die contouren van Jaap zijn imposant, maar vooral het verhaal erachter: niet heel veel later maakte hij bekend dat hij stopte met voetballen.” Van de Vuurst hoopt dat de jury dat verhaal meetelt in de uiteindelijke keuze voor de beste foto.

Op 20 januari wordt de uitslag bekendgemaakt tijdens een bijeenkomst in het Fotomuseum in Den Haag. Kijk voor de andere genomineerde foto’s op de website van de Zilveren Camera (www.zilverencamera.nl). Op deze website is in de categorie Sport overigens nog een foto te zien met een Ajacied prominent in beeld, namelijk Gabri. Rob de Jong maakte deze foto tijdens de thuiswedstrijd tegen RKC.