Menu
Stam tevreden over oefenzege Jong Ajax

Stam tevreden over oefenzege Jong Ajax

Jaap Stam blikte dinsdag tevreden terug op de overwinning van Jong Ajax op Putten. De Ajacieden spelen maandag hun laatste officiële wedstrijd van 2015 (tegen FC Volendam in de Jupiler League). De 6-0-thuisoverwinning gold deze wedstrijdloze week dan ook als een welkom zoethoudertje.

,,Een verdiende uitslag’’, oordeelde Stam na het oefenduel op Ajax’ sportcomplex de Toekomst. ,,Ik moet zeggen dat het altijd leuk voetballen is tegen een club als Putten. Zij willen voetballen en durven daarbij ook hoog druk te zetten.’’

Stam zag Jong Ajax halverwege ‘slechts’ met 1-0 voorstaan. Spits Zakaria El Azzouzi opende de score. ,,We hadden de eerste helft veel balbezit, maar het tempo lag niet hoog genoeg’’, vervolgde Stam, die daarmee aangaf waarom Putten lang in de buurt bleef van Jong Ajax.

Na de rust namen de Ajacieden alsnog ruim afstand van de Puttenaren. ,,We speelden agressiever en kregen toen ook kans op kans.’’ Het resulteerde in een kleine stortvloed aan doelpunten. Dejan Meleg tekende na rust voor de 2-0 en 3-0. Sam Hendriks, Robert Muric en opnieuw Hendriks bepaalden de eindstand op 6-0.

Opstelling Jong Ajax:
Groothuizen; Owusu, Mirani, Van Bruggen, Dankerlui; El Mahdioui, Vissie, Bruin; Acolatse, El Azzouzi, Cerny.

Invallers in de tweede helft: Nouri, Warmerdam, Lartey-Sanniez, Meleg, Hendriks, D. Gudelj.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst