Menu
Stam twijfelgeval voor zondag

Stam twijfelgeval voor zondag

De kans dat Jaap Stam zondag meedoet tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente is niet groot. Dat zei trainer Henk ten Cate vrijdag tijdens het wekelijkse persgesprek. Stam heeft nog last van zijn hamstring.

Het goede nieuws voor Stam is dat zijn hamstring niet is beschadigd. Dat bleek uit een MRI-scan. Waarschijnlijk zijn de problemen het gevolg van overbelasting. Stam trainde vrijdag nog niet mee met de groep, maar volgens Ten Cate bestaat er een kleine kans dat de sterke verdediger er zondag gewoon staat. ,,We moeten het per dag bekijken. Jaap is een bikkel”, zei Ten Cate.

Ten Cate informeerde de pers ook over de blessure van Leonardo. ,,Zijn knie moet eerst rust krijgen”, aldus Ten Cate over de jarige Braziliaan. ,,Daarna wordt hij geopereerd. Waar en wanneer precies weten we nog niet.” Omdat Mauro Rosales deze week vertrok naar River Plate, is de aanvalslinie van Ajax in een paar dagen behoorlijk uitgedund. Ten Cate denkt de gaten te kunnen opvullen die Leonardo en Rosales achterlaten. ,,We hebben natuurlijk ook nog de beschikking over Edgar Manucharyan. Hij is heel erg goed bezig en hij is overal in de aanval inzetbaar.”

Ajax is volgens Ten Cate geen favoriet voor het duel met Twente. De club uit Enschede staat hoger op de ranglijst en speelt in eigen huis. ,,Wij hoeven het spel niet te gaan maken”, blikte de Ajax-coach vooruit. Hoewel de strijd om het kampioenschap beslist lijkt, en Ajax de play-offs bijna niet kan ontlopen, wil Ten Cate dat zijn team vol voor de overwinning gaat. ,,We moeten zo hoog mogelijk op de ranglijst zien te eindigen. En het liefst nog op de eerste plaats. Misschien klinkt dat belachelijk, maar het is nog belachelijker om niet zo te denken.”