Menu
Standard gestaakt, Panathinaikos wint, remise Celta

Standard gestaakt, Panathinaikos wint, remise Celta

Iedere maandagochtend geven we een overzicht van de uitslagen van onze tegenstanders in de UEFA Europa League. Alle opponenten bleven ongeslagen.

Standard Luik
De uitwedstrijd van Standard Luik bij Charleroi redde het einde niet. Het duel werd na 68 minuten gestaakt na herhaaldelijk wangedrag van de fans. Standard leidde op dat moment met 1-3.

Arbiter Serge Gumienny besloot het na de 1-3 van Orlando Sá definitief voor gezien te houden. Even daarvoor was er al een kort oponthoud geweest. Standard Luik is donderdag gastheer van Ajax en hoopt zich dan als nummer twee van de poule te verzekeren van de volgende ronde.

Celta de Vigo
Op bezoek bij Real Betis toonde Celta de Vigo karakter. In Sevilla werd in de tweede helft tweemaal een achterstand weggepoetst en daarmee een punt veroverd: 3-3. Facundo Roncaglia was met zijn treffer vijf minuten voor tijd de gevierde man. Ploeggenoot Lago Aspas, ook al maker van de 0-1, had eerder in de tweede helft de 2-2 aangetekend.

Voor Celta was het pas het zesde punt in uitwedstrijden dit seizoen. Daar staan vijftien punten voor eigen publiek tegenover. De ploeg staat nog altijd negende, met 21 punten uit veertien duels.

Panathinaikos
In de Griekse competitie was er een onderonsje tussen Panathinaikos en PAOK, twee ploegen die Ajax dit seizoen in Europees verband trof. De meest recente opponent, Panathinaikos, kwam voor eigen publiek als winnaar uit de strijd: 1-0. De Fin Robin Lod tekende in de 69e minuut voor de winnende goal.

Panathinaikos stond, mede door de staking van de Griekse competities, al enige tijd droog. Het was voor de equipe van Andrea Stramaccioni de eerste zege in vijf weken tijd. Zijn ploeg nam voor minimaal een dag de tweede plek over van PAS Giannina, dat maandag pas in actie komt. De achterstand op koploper Olympiakos Piraeus bedraagt nog altijd zeven punten.

Tekst en beeld: Ajax.nl