Menu
Standbeeld voor Jari op Ajax Premium TV

Standbeeld voor Jari op Ajax Premium TV

Ajax Premium TV was zondag samen met Ajax' teammanager David Endt present bij de onthulling van het standbeeld van Jari Litmanen. FC Reipas Lahti, de club waar Litmanen ooit begon, en vele Finse voetballiefhebbers hebben de beroemde oud-Ajacied vanaf nu voor altijd in hun buurt. De special is vanaf woensdag exclusief te zien op Ajax Premium TV.

Bij het eerbetoon was de hele Finse voetbalselectie present. Tot het Finse keurkorps - waar Litmanen nog altijd deel van uitmaakt - behoren ook de oud-Ajacieden Petri Pasanen en Niklas Moisander. Ook zij waren getuigen van de onthulling van de in brons gegoten Litmanen. De Ajacied die vanwege zijn blessuregevoeligheid de bijnaam 'de man van glas' verwierf, is voortaan 'de man van brons'.

In de special komen Litmanen en Endt uitgebreid aan het woord en krijgt de kijker een mooie blik achter de schermen en in het leven van een van de populairste Ajacieden aller tijden. Naast international is de 39-jarige middenvelder nog altijd actief bij zijn jeugdliefde FC Lahti.

Bekijk de Litmanen-special vanaf woensdag exclusief op Ajax Premium TV

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Erol Elman

Klik hier om naar Ajax Premium TV te gaan

Finse spelers laten zich vereeuwigen bij de bronzen uitvoering van hun selectiegenoot. Finse spelers laten zich vereeuwigen bij de bronzen uitvoering van hun selectiegenoot.
Petri Pasanen was een van de vele (oud-)Ajacieden bij de onthulling. Petri Pasanen was een van de vele (oud-)Ajacieden bij de onthulling.
De bronzen Jari in volle pracht en glorie bij Reipas Lahti. De bronzen Jari in volle pracht en glorie bij Reipas Lahti.
Geen glas, maar brons voor de beroemdste Finse voetballer ooit. Geen glas, maar brons voor de beroemdste Finse voetballer ooit.