Menu
Start modernisering Amsterdam ArenA

Start modernisering Amsterdam ArenA

Maandag is de modernisering van het hoofdgebouw van de Amsterdam ArenA oficieel gestart. Na inleidende woorden van ArenA-directeur Henk Markerink en een clip vol stadionhoogtepunten vanaf 1996 (het eerste jaar van de ArenA), was het tijd voor het klapstuk van de dag: de symbolische 'eerste paal' werd geslagen. Of, eigenlijk: gestort.

Markerink sprak zijn woorden onder meer in het bijzijn van de Ajacieden Rik van den Boog, Uri Coronel en Jeroen Slop. Ook voor Ajax is de modernisering van belang. Door de modernisering worden de hospitalityruimtes aanzienlijk vergroot en de veiligheid en toegankelijkheid verbeterd. De kwaliteit van alle voorzieningen krijgt een enorme impuls door de bouw van extra roltrappen, liften en nieuwe klimaatinstallaties. Duurzaamheid is het credo tijdens deze modernisering die ongeveer anderhalf jaar gaat duren.

Na het startsein van Markerink wandelden de aanwezigen naar het parkeerdek van de ArenA, het grootste stadion van Nederland voor voetbal, concerten, entertainment en zakelijke evenementen. Op het parkeerdek werd de modernisering middels een druk op de knop in gang gezet door wethouder Eric van der Burg en Henk Rutgers, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Amsterdam ArenA.

Tekst en foto's: Ajax.nl

Namens Ajax was onder meer Uri Coronel (rechts) bij het startsein vertegenwoordigd. Namens Ajax was onder meer Uri Coronel (rechts) bij het startsein vertegenwoordigd.
Na de druk op de knop werd de eerste paal eigenlijk direct 'gestort'. Na de druk op de knop werd de eerste paal eigenlijk direct 'gestort'.