Menu
Statement ledenraad Ajax

Statement ledenraad Ajax

De ledenraad van Ajax heeft zich woensdagavond laten informeren over de gebeurtenissen van de afgelopen weken binnen en rondom de klankbordgroep technische zaken. Doel van de bijeenkomst van vanavond was om de partijen aan tafel te krijgen en daarbij een oordeel te vormen over de situatie die ontstond op donderdag 24 maart 2011.

Woensdagavond is verteld hoe het plan er uitziet en hoe de klankbordgroep heeft gefunctioneerd, inclusief de procedures en de processen. Bij de bijeenkomst is tevens gesproken over de wijze waarop de betrokken partijen hun meningsverschil in de publiciteit hebben toegelicht. De ledenraad vindt deze wijze niet bij Ajax passen en constateert dat hier het belang van de club niet mee gediend is.

De ledenraad beoogde woensdagavond tot een minnelijke oplossing te komen, maar is daar niet aan toegekomen. Dit vanwege het feit dat de bestuursleden bij aanvang van de vergadering reeds hun functies ter beschikking stelden. De ledenraad betreurt het besluit van de bestuursleden.

De ledenraad doet een beroep op alle betrokkenen, maar eigenlijk iedereen die zich Ajacied voelt, om respect naar elkaar te tonen. Ook voor de Ajacieden die over bepaalde onderwerpen van mening verschillen.

De ledenraad gaat zich bezighouden met de taak die nu het hoogste prioriteit heeft, het zoeken naar de juiste opvolgers. Hiervoor wordt een benoemingscommissie samengesteld.

Gelet op het belang van de komende wedstrijden, te beginnen aanstaande zondag Ajax - Heracles Almelo, zal de ledenraad in elk geval tot maandag 4 april 2011 geen verdere mededelingen verstrekken. Wij doen een beroep op alle Ajacieden om dit voorbeeld te volgen.

Tekst en foto: Ajax.nl