Menu
'Statistieken zeggen niets'

'Statistieken zeggen niets'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - FC Utrecht is het de beurt aan De Boer.

Beste Ajacieden,

Welkom in de Amsterdam ArenA. Onze vierde thuiswedstrijd in twaalf dagen!

Een speciaal woord van welkom dan ook voor de supporters die achtereenvolgens bij de wedstrijden tegen FC Volendam, Go Ahead Eagles en AC Milan in de ArenA aanwezig waren en er nu weer zijn bij de wedstrijd tegen FC Utrecht. Wij zijn erg gebaat bij een vol stadion, niet alleen vanwege de sfeer, maar ook vanwege de steun die we vaak goed kunnen gebruiken. Fantastisch als je dan in korte tijd vier keer je club komt steunen in drie verschillende competities.

We waren heel dicht bij de overwinning op AC Milan. Ook al waren zij in de tweede helft een paar keer gevaarlijk, ik vond dat wij erg goed speelden. We hadden de spelers opdracht gegeven geduldig te zijn en geen fouten te maken. Dat ging goed. In de slotfase kon het beide kanten op en als je dan, zoals wij, op 1-0 voor komt, dan moet je de overwinning over de streep trekken. De scheidsrechter dacht daar anders over en trapte in het theater dat zich in de zestien afspeelde. Nu ik weer een beetje bedaard ben kan ik leven met een punt, maar dus niet met de manier waarop de gelijkmaker tot stand kwam. Aan het eind van de rit zullen we ongetwijfeld nog terugdenken aan deze wedstrijd. En dan is het verschil tussen drie winstpunten of een puntje uit een gelijkspel groot.

Vandaag staat Ajax - FC Utrecht op het programma. Als je gevoelig bent voor statistieken en op de hoogte bent van de resultaten van Ajax in de afgelopen jaren dan kan ik me voorstellen dat je als Ajax-fan niet zit te wachten op deze zondagmiddag. Een competitiewedstrijd nadat we midweeks tegen een Europese topclub speelden, de aftrap om half één en de tegenstander die FC Utrecht heet... Ik zit anders in elkaar. Wij streven ernaar vandaag te laten zien dat statistieken leuk zijn om over te praten, maar niks zeggen over het verloop van een wedstrijd die nog gespeeld moet worden. Wij gaan voor de winst. Bij onze spelers is duidelijk dat als je meer van die mooie wedstrijden wilt spelen zoals afgelopen dinsdag tegen AC Milan, dat je dan kampioen moet worden. En dus op zijn minst je thuiswedstrijden in de Eredivisie moet winnen.

Daar hebben we net als de laatste weken het geval is, jullie steun hard bij nodig. Zodat het vertrouwen bij de spelersgroep, dat door de wedstrijden tegen Volendam, Go Ahead Eagles en AC Milan stap voor stap vooruitging, nog verder toeneemt.

Heel veel plezier bij de wedstrijd vandaag.

Frank de Boer
Trainer/Coach


Foto: Pro Shots