Menu
Steeds sneller in De Lutte

Steeds sneller in De Lutte

De benen beginnen zwaarder te worden, op de derde dag van het trainingskamp in De Lutte. Maar denk niet dat het dan wel wat rustiger aan gaat. Integendeel. De supporters langs de lijn konden zien hoe hard het kan gaan en ook hoe snel de Ajacieden kunnen rennen.

Het leek af en toe een beetje op een atletiektraining maar dan met bal, aan het einde van de ochtendtraining op de sportvelden van De Lutte. De spelers moesten bij een oefening een lange sprint trekken vanaf de backpositie, waarna de met gevoel gespeelde bal in de zestien nog keurig moest worden voorgezet. Daar stond dan een andere Ajacied klaar om af te ronden. Het was een geweldig schouwspel. Na afloop wilden alle spelers zien hoe hard ze hadden gelopen. En bovendien ook weten of ze niet al te zeer afweken van het teamgemiddelde. Want dat wilde uiteraard absoluut niemand. Bezweet en moe maar voldaan, liepen de spelers richting hun fiets om daarna lekker in de ijsbaden te zitten. Vijf keer een minuut of een keer vijf minuten zodat er snel hersteld kan worden.

Vanmiddag trainen de Ajacieden om vier uur bij SV De Lutte.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De kamergenoten Kishna en Riedewald komen aanfietsen voor de ochtendtraining. De kamergenoten Kishna en Riedewald komen aanfietsen voor de ochtendtraining.
Richairo Zivkovic glimlacht bij de balaanname. Richairo Zivkovic glimlacht bij de balaanname.
Ook Niklas Moisander weet de bal goed aan te nemen. Ook Niklas Moisander weet de bal goed aan te nemen.
Onder leiding van Carlo l'Ami werken Norbert Alblas en Peter Leeuwenburgh hard. Onder leiding van Carlo l'Ami werken Norbert Alblas en Peter Leeuwenburgh hard.
Nadat hij met buikgriep dinsdag in het hotel moest blijven, was Arek Milik er woensdag weer bij. Nadat hij met buikgriep dinsdag in het hotel moest blijven, was Arek Milik er woensdag weer bij.