Menu

Stefano Seedorf toegevoegd aan A-selectie

Stefano Seedorf trainde vrijdag mee met de selectie, die zich voorbereidt op het treffen met De Graafschap. Litmanen, Van Damme en Trabelsi zijn niet van de partij.

Koeman heeft, naast de langere blessures van Lobont, Timmer, Heitinga, O'Brien en Chivu, te maken met enkele afvallers. Zo trainde Trabelsi apart met fysiotherapeut Mark Haak en nam Laszlo Jambor Jelle van Damme nog onder handen. Beide vleugelverdedigers spelen niet tegen De Graafschap. Ook Jari Litmanen gaat niet mee naar Doetinchem. De Fin is deze week ziek geweest en daardoor niet wedstrijdfit.

Doordat er een streep door de naam van Trabelsi moet en Chivu ook nog geblesseerd is, heeft Koeman een probleem achterin. ,,Nigel de Jong gaat rechtsback spelen", kon de trainer vrijdagmiddag melden. ,,Voor de plaats centraal achterin maak ik een keuze tussen Pasanen en Yakubu. Meer smaken hebben we namelijk niet."

Koeman neemt geen spelers mee De Graafschap die half-fit zijn. ,,Met het oog op dinsdag als we tegen AS Roma spelen, wil ik met een fitte groep werken. En ik heb nog fitte spelers dus gebruik ik die. Ik verwacht wel dat Trabelsi, Van Damme en Litmanen dinsdag bij de groep kunnen zijn."

Deze week kon Ajax, doordat er geen doordeweekse Champions-Leaguewedstrijd was, gebruiken om scherp te trainen. ,,In andere weken zijn de trainingen gericht om fit en uitgerust aan de volgende wedstrijd te beginnen. Deze week hebben we woensdag en donderdag goed getraind en heeft een aantal spelers in het tweede elftal meegedaan."

Al die jongens - Stekelenburg, Yakubu, Pasanen, De Jong en Boukhari - maken deel uit van de achttien spelers die zaterdag naar het oosten van het land afreizen.

De trainer verwacht zaterdagavond een moeilijke wedstrijd in Doetinchem. ,,De Graafschap heeft de laatste weken op een bepaalde manier punten weten te halen. Vooral door veel inzet en veel agressie. Daar kunnen wij het moeilijk mee krijgen."