Menu

Stefano Seedorf wijst Groningen de weg

Oud-Ajacied Stefano Seedorf heeft FC Groningen naar de eerste zege van het seizoen geleid. In het eigen Oosterpark won Seedorf met 3-0 van FC Utrecht. Meer spelers die vroeger voor Ajax in het veld stonden, kwamen dit weekeinde goed voor de dag.

Denny Landzaat scoorde voor AZ het eerste doelpunt in het duel tegen de Graafschap. AZ, met een prima keepende Henk Timmer en Tim de Cler in de basis won met 3-1 in Doetinchem.

José Valencia en Michael Krohn-Dehli kwamen elkaar tegen in Waalwijk waar RKC en NEC de strijd aanbonden. Vorig jaar speelden ze nog samen in Jong Ajax, nu deelden ze de punten, 2-2.

Abubakari Yakubu en Richard Knopper verloren met Vitesse in eigen huis met 2-1 van NAC en ook Pius Ikedia ging met zijn club RBC onderuit bij FC Den Bosch, met onder andere Dennis Schulp in de basis. Ook daar werd het 2-1.

Cedric van der Gun beleefde vervelende avond bij ADO Den Haag. Toen de ploeg met 0-2 achterstond en het publiek dacht dat scheidsrechter Temmink een handsbal van oud-Ajacied Michael Lamey over het hoofd zag - wat overigens geen handsbal was - begonnen de spreekkoren weer. Terwijl er bij ADO - Ajax nog werd doorgevoetbald, had de arbiter er net na de 80ste minuut genoeg van en blies af. Burgemeester Deetman wilde niet dat het duel nog hervat werd.

Na dit weekeinde vindt Ajax zich terug op de vierde plaats met vier punten achterstand op PSV, waarbij overigens het gestaakte duel tegen ADO niet in het puntentotaal is opgenomen. Volgende week zondag reist de Amsterdamse ploeg naar Eindhoven voor het duel tegen de Philips Sport Vereniging.