Menu
Stekelenburg: ‘Alles hangt af van zondag’

Stekelenburg: ‘Alles hangt af van zondag’

Ajax sluit zondag in de ArenA het seizoen af met de tweede play-offwedstrijd tegen AZ. Aan Maarten Stekelenburg is niet te zien dat de Amsterdammers er een lang seizoen op hebben zitten. De doelman lijkt iedere wedstrijd beter te gaan keepen.

Van complimenten wil Maarten Stekelenburg in deze fase van het seizoen eigenlijk niets weten. ,,Alles valt of staat bij de wedstrijd van zondag”, zegt hij na de vrijdagtraining. ,,Het gaat de laatste weken inderdaad best goed. Maar voor mij persoonlijk is het belangrijker dat we zondag de voorronde van de Champions League veilig stellen, dan dat ik een goede wedstrijd keep.”

Ajax moet zondag in een uitverkochte ArenA een 2-1 achterstand zien goed te maken. Stekelenburg ziet kansen tegen de Alkmaarders. ,,De uitnederlaag was niet nodig vond ik. AZ was meer aan de bal, maar wij kregen de beste kansen. Een gelijkspel zou de verhoudingen het best hebben weergegeven. Maar die 2-1 is geen slechte uitgangspositie. Zondag hebben we aan 1-0 genoeg.”

Voor Stekelenburg is het seizoen na zondag nog niet voorbij. De Haarlemmer reist in juni met het Nederlands elftal af naar Azië voor oefenwedstrijden tegen Thailand en Zuid-Korea. Pas daarna heeft hij vakantie. ,,Ik ga het rustig aan doen”, zegt hij over zijn zomerse plannen. ,,Daar ben ik dan wel aan toe.”

Na de zomerstop verandert er voor ‘Stekel’ het nodige tijdens zijn dagelijkse werkzaamheden voor Ajax. Hij krijgt een nieuwe collega-keeper, Erik Heijblok, en een nieuwe keeperstrainer. ,,Heijblok ken ik van de wedstrijd die we dit seizoen tegen Haarlem speelden. Voor zover ik hem kon beoordelen is het een goede keeper. Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me nog niet echt heb verdiept in volgend seizoen. Op dit moment telt voor mij alleen de wedstrijd tegen AZ.”