Menu
Stekelenburg blikt tevreden terug

Stekelenburg blikt tevreden terug

Een selecte groep Ajacieden gaf donderdag acte de presence tijdens de tweede buitentraining. Ook Maarten Stekelenburg was van de partij.

De doelman keepte woensdagavond in de ArenA zijn derde interland. Als vervanger van Henk Timmer hield de Ajacied zijn doel in de tweede helft keurig schoon. Nederland tegen Engeland eindigde in een gelijkspel: 1-1. In de achterliggende maanden, na het WK in Duitsland, werd de relatie tussen Stekelenburg en Oranje aardig op de proef gesteld. De Ajacied verloor zijn plek als eerste reserve achter recordinternational Edwin van der Sar aan Timmer. Tegen de Engelsen gaf bondscoach Marco van Basten de Ajacied weer een kans.

Jaap Stam probeert de pass van Klaas Jan Huntelaar te blokkeren. Olaf Lindenbergh, Kenneth Vermeer en John Heitinga kijken toe. Jaap Stam probeert de pass van Klaas Jan Huntelaar te blokkeren. Olaf Lindenbergh, Kenneth Vermeer en John Heitinga kijken toe.

,,Vooraf was er alleen de normale wedstrijdspanning’’, kijkt Stekelenburg direct na de training terug. ,,Uiteindelijk weet de bondscoach toch wel wat ik wel of niet kan. Ik weet wat beter moet. De laatste twee weken gaat het gelukkig goed. Het is in elk geval positief dat ik geen goals tegen heb gekregen. Het ging de tweede helft best lekker. Spelen in de ArenA is natuurlijk vertrouwd. Maar eerlijk gezegd maakt het me met het Nederlands elftal weinig uit waar we spelen.’’

Als het leeuwendeel van zijn ploeggenoten de kleedkamer al lang en breed heeft opgezocht, leeft Stekelenburg zich nog even uit met John Heitinga. De verdediger, die een avond eerder niet in actie kwam namens Oranje, verstuurt passes over ruim twintig meter. Stekelenburg haalt de gekste capriolen uit om de ballen onder controle te krijgen. Het ziet er vooral koddig uit, omdat in de directe omgeving geen doel is te vinden. ‘Steek’ heeft en neemt de ruimte voor de ene spectaculaire showduik na de andere.

Jaap Stam, George Ogararu en Gabri zetten een doel na de training weer netjes op zijn plaats. Jaap Stam, George Ogararu en Gabri zetten een doel na de training weer netjes op zijn plaats.

De Ajacieden met een (bijna) volledige interland in de benen beperkten zich deze middag tot uitlopen. De overige spelers leefden zich uit in een partij. Ook Oranje-invaller Klaas Jan Huntelaar was vanzelfsprekend van de partij.
Ajax draait tot nu toe prima. Ook omdat Stekelenburg een mindere periode heeft afgesloten. De eerste doelman kijkt gretig en gemotiveerd vooruit. Vooruit naar een seizoen met successen bij zijn club en de nationale ploeg. ,,We incasseren weinig en staan er op dit moment goed voor’’, focust Stekelenburg zich op Ajax. ,,Daarom is het extra jammer dat we zondag verloren van PSV. We hadden met een zege een mooi gat kunnen slaan. Helaas is dat uiteindelijk niet gelukt.’’ Wat niet is, kan nog komen. De doelman zegt het niet letterlijk, maar denkt het ongetwijfeld wel. Een spectaculaire toekomst lonkt. Voor Stekelenburg én zijn Ajax.