Menu

Stekelenburg en De Jong terug op de Ajax-training

Nigel de Jong en Maarten Stekelenburg zijn als eerste van de Ajax-internationals teruggekeerd op het vertrouwde trainingsveld. De Jong, aanvoerder van Jong Oranje blikte tevreden terug op de twee duels. Goed nieuws was er ook te melden over Hatem Trabelsi, die de hele training mee kon doen.

Waar Stekelenburg zich met keeperstrainer Wil Coort en collega Sander Boschker naar de achterkant van het trainingsveld begaf, daar ging De Jong vooraan aan de slag. De tien Ajacieden begonnen met korte sprongen voorwaarts en zijwaarts. Daarna moesten de mannen strak inpassen en elkaar over een korte afstand de bal toespelen. Na wederom wat sprintoefeningetjes en de grote rondo met negen spelers - Anthony Obodai was weer met René Wormhoudt naar het andere veld verhuisd - was het tijd voor de partij.

Omdat Jong Ajax vrij was en er dus geen speler overgeheveld kon worden, trok Ronald Koeman zelf weer een hesje aan. Zijn teamgenoten waren De Jong, Maxwell, Wamberto en Yakubu. Al bij het eerste balcontact was Koeman succesvol door de bal in het lege doel te tikken. Lang kon 'geel' niet van de voorsprong genieten want het was ook direct raak aan de andere kant. Wit, met Hatem Trabelsi, Victor Sikora, Julien Escudé, Johnny Heitinga en Steven Pienaar nam het initiatief over en won beide partijtjes, die gingen tot de drie.

Nigel de Jong moest dus twee kleine nederlagen slikken, maar het goede gevoel van de interland tegen Tsjechië overheerste nog bij de Amsterdammer. Om de arm van de Ajacied prijkte in beide duels de aanvoerdersband. ,,Ik speelde de laatste interland onder Koevermans al met de aanvoerdersband. Pot heeft mij ook aanvoerder gemaakt vanwege mijn kwaliteiten en karakter. Dat geeft mij een mooi gevoel, want ik ben nog steeds de jongste van de groep."

Na het gelijkspel tegen Oostenrijk (,,Dat was teleurstellend want we hadden verdiend te winnen", aldus De Jong) won Jong Oranje verrassend bij Tsjechië. ,,Niemand had nog bij Tsjechië gewonnen. Wij hadden de opdracht vrijuit te spelen, terwijl Tsjechië met het oog op kwalificatie nog moest winnen. Wij waren uit op eerherstel, want er was zo negatief geschreven over Jong Oranje. Ik vind wel dat we daarin geslaagd zijn met de overwinning."

Woensdagmiddag keerde de beloftenselectie terug op Amsterdamse bodem. De ploeg ging niet als soort stage naar de wedstrijd van het 'grote Oranje' kijken. De Jong: ,,Achteraf maar goed ook. Nee hoor, ik vind het wel lekker om hier voor de buis te kijken. Al heb ik mij gisteren wel geërgerd. Ik verwijt Davids niets. Hij heeft een killersmentaliteit, dat is nou eenmaal zo."

De Jong heeft er nu al weer een training bij Ajax opzitten. ,,Ik vond het niet zo moeilijk de knop om te zetten. Jong Oranje is nu afgesloten, we hoeven in oktober pas weer, en ik richt mij nu helemaal op de komende wedstrijden met Ajax."