Menu

Stekelenburg en Seedorf verliezen met Jong Oranje

Het Nederlands Elftal onder 21 jaar, met Maarten Stekelenburg en Stefano Seedorf in de basis, heeft dinsdag in Roosendaal een vriendschappelijke interland tegen Spanje met 3-0 verloren. Jong Oranje had weinig in te brengen tegen de Spaanse leeftijdsgenoten. Bij rust stond de ploeg van bondscoach Mark Wotte al met 2-0 achter.

Het Nederlands Elftal onder 21 jaar bereidt zich met enkele vriendschappelijke interlands voor op de EK-kwalificatiereeks die dit najaar begint. Nadat het elftal zich niet had geplaatst voor het WK, is bondscoach Wotte met een jongere groep begonnen aan de volgende klus. Behalve kwalificatie voor het EK wil het 'kleine' Oranje ook deelname aan de Olympische Spelen afdwingen. Aan dat toernooi in 2004 in Athene mogen alleen spelers onder 23 jaar deelnemen. Vandaar dat Wotte nu alleen werkt met voetballers jonger dan 21 jaar.

In Roosendaal bleken de Spanjaarden duidelijk verder dan hun Nederlandse leeftijdsgenoten. Bondscoach Inaki Saez heeft een talentvol team. Negen spelers hebben al ervaring opgedaan in de Primera en Segunda Division. Doelman Reina (FC Barcelona) en Ruben (Real Madrid) mochten zelfs hun kwaliteiten vertonen in de Champions League.

Dinsdag werd duidelijk dat het Zuid-Europese team niet alleen een surplus aan kwaliteit heeft, maar ook fysiek beter is ontwikkeld. De Nederlanders wonnen slechts sporadisch een persoonlijk duel.

Nadat Asier en Arteta in de eerste helft Ajax-doelman Stekelenburg hadden gepasseerd, vonden de Spanjaarden het wel best. Beide elftallen wisselden in de rust veel, hetgeen het spelniveau niet ten goede kwam. Stekelenburg maakte plaats voor Coutinho, Seedorf ruimde het veld voor Bodde.

Corona bepaalde na een blunder van Coutinho vlak voor tijd de eindstand op 0-3. In de 56e minuut had hij nog een strafschop gemist.

Youssouf hersi, Ajacied in dienst van NAC, speelde de hele wedstrijd.