Menu
Stekelenburg en Van der Wiel in voorlopige selectie

Stekelenburg en Van der Wiel in voorlopige selectie

Gregory van der Wiel en Maarten Stekelenburg maken deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland en Noorwegen.

Rob Wielaert maakt geen deel uit van de voorlopige selectie. De Ajax-verdediger is momenteel wel met elf andere spelers (waaronder Van der Wiel en Stekelenburg) op een extra trainingsstage in Hoenderloo bij bondscoach Bert van Marwijk en zijn staf. Dit om in conditie te blijven met het oog op de kwalificatieduels. De drie Ajacieden werken ook komende week nog extra trainingen af in Hoenderloo.

Van Marwijk maakt op vrijdag 29 mei zijn definitieve selectie bekend. Oranje speelt op 6 juni uit tegen IJsland en heeft aan een zege genoeg om zich te kwalificeren voor het WK 2010 in Zuid-Afrika. Op 10 juni speelt Oranje in Rotterdam tegen Noorwegen.

Voorselectie Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (FC Twente), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Dirk Marcellis (PSV), Joris Mathijsen (HSV), David Mendes da Silva (AZ), André Ooijer (Blackburn Rovers), Gregory van der Wiel (Ajax).

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Nigel de Jong (Manchester City), Arjen Robben (Real Madrid), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Real Madrid) , Rafael van der Vaart (Real Madrid), en Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (FC Twente), Klaas Jan Huntelaar (Real Madrid), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal).

Gregory van der Wiel en Rob Wielaert op de achtergrond tussen andere spelers, die een extra trainingsstage afwerken. Gregory van der Wiel en Rob Wielaert op de achtergrond tussen andere spelers, die een extra trainingsstage afwerken.


Foto's: Pro Shots/Peter Lous