Menu
Stekelenburg en Vertonghen misschien wel tegen NAC

Stekelenburg en Vertonghen misschien wel tegen NAC

Wie zondagmiddag tegen NAC Breda op het veld staat en wie toch moet afhaken; dat kon trainer Martin Jol vrijdag nog niet zeggen. Twee belangrijke pionnen, Maarten Stekelenburg en Jan Vertonghen, keerden geblesseerd terug van de interlands, maar misschien zijn zij tóch inzetbaar.

En ook nieuwe aanwinst Marko Pantelic zit dicht tegen zijn eerste werkdag bij Ajax aan. Ook hij kan misschien al bij de groep aansluiten. ,,Hij is fit en zou zondag bij de achttien kunnen zitten. Maar hij heeft natuurlijk een paar maanden niet gespeeld. Dus moeten we kijken of we hem laten beginnen of laten invallen. Wanneer we dat gaan doen, is de vraag”, aldus Jol, die zondag ook Gabri terugziet. De Spanjaard raakte in de voorbereiding geblesseerd aan zijn achillespees en revalideerde de afgelopen weken in zijn vaderland. Hij zal zijn collega’s dit weekeinde echter weer live aan het werk zien tegen NAC Breda.

,,Ja, NAC is een vervelende tegenstander”, reageerde Jol op een stelling van een journalist. ,,Ze kunnen er vanuit een verdedigende stelling snel uit komen. Ze willen ook terug om hun eigen ruimtes te creëren.”

De trainer van NAC had de luxe om zijn spelers de afgelopen week een vrije week te geven. Bij Ajax waren veel spelers weg voor interlands. ,,Ik vind het leuk om naar interlands te kijken”, zei Jol in de perskamer onder de Bob Haarms Tribune op de Toekomst. ,,Maar het is behoorlijk belastend voor de spelers, zowel fysiek als mentaal. Zoals ze nu terug zijn gekomen, is het echter geen probleem want dit zijn sterke spelers. Silva en Suarez hebben 25 uur gereisd, zij doen zaterdag weer met de groep mee. Dennis Rommedahl kwam met kleine problemen terug. Niet zo ernstig.”
Dus wellicht heeft de trainer zondag weer de beschikking over een zeer ruime spelersgroep. Welke elf uiteindelijk mogen starten, weten we zondagmiddag rond half twee als de opstelling bekend wordt gemaakt.

Er zijn nog kaarten beschikbaar.

Kijk hier voor meer informatie over de kaartverkoop.