Menu

Stekelenburg heeft iets met trainingskampen

Maarten Stekelenburg en trainingskampen, dat gaat niet goed samen. Toen de selectie vorig jaar in Portugal was, moest de jeugdige keeper voortijdig het kamp verlaten, dit jaar is hij niet eens mee. Reden: een polsblessure die hem nog enige tijd aan de kant zal houden. Stekelenburg heeft nu zijn eigen trainingsschema en volgt het programma van Jong Ajax.

De dag na de wedtrijd tegen Heerenveen eind november vorig jaar, trainde Stekelenburg met zijn teamgenoten die evenmin in actie waren gekomen de avond ervoor, met Jong Ajax. Tijdens een afwerkvorm schoot Zlatan op doel. Stekelenburg stopte de zwabberende bal, waarop zijn pols dubbelklapte. De keeper voelde wel wat pijn, maar naar een tijdje ging het wel weer. De wedstrijden tegen De Graafschap, PSV en Willem II (met Ajax 2 voor de Amstel Cup) verdedigde hij gewoon het doel. Wel bleef hij last houden van zijn pols, waarop werd besloten toch maar een foto te laten maken. De blessure bleek geen lichte kneuzing, zoals werd verondersteld, maar op de foto was een scheur in het bot van de pols waarneembaar.

,,Ik moest meteen in het gips", vertelt Stekelenburg. ,,Tot 4 februari. Ik heb gips wat ik zelf af kan doen. Elke dag moet ik twintig minuten met een apparaatje, een 'botstimulator' heet het, mijn pols bewerken. Als het goed is wordt het daar sterker van. Als ik het gips om het gewricht heb, voel ik er niets van. Als het eraf is, voel ik het wel ja. Maar ik kan onmogelijk zeggen of ik denk dat het goed zit. Op 4 februari worden opnieuw foto's gemaakt, tot die tijd moet ik afwachten."

,,Echt genieten van mijn vakantie in de winterstop kon ik dus niet. Ik ben een weekje naar de zon gegaan, maar ik mocht niet zwemmen. Ik ben niet verder dan tot mijn middel in het water geweest!"

Stekelenburg volgt momenteel het schema van Jong Ajax. ,,En ik doe meer. Ik doe veel aan looptraing en krachttraining. Zo zorg ik dat in ieder geval mijn conditie op peil blijft. En gelukkig kan ik wel voetballen, zodat ik vaak met de trainingen van Jong Ajax mee kan doen."

De wedstrijden die tijdens het trainingskamp worden gespeeld volgt hij op de televisie, de overige informatie leest hij voornamelijk op ajax.nl. En hij heeft af en toe contact met een aantal collega's in Portugal. ,,Ik heb iets met trainingskampen. Er gebeurt altijd wel wat. Vorig jaar moest ik eerder naar huis, na het laatste kamp met het Nederlands elftal keerde ik terug met een gebroken neus, en nu ben ik er zelfs helemaal niet bij. Tja, die trainingskampen zijn blijkbaar niets voor mij..."