Menu

Stekelenburg: ''Ik denk alleen maar hoe ik snel terug kan komen''

Vanmiddag kreeg doelman Maarten Stekelenburg het bericht dat hij door zijn zware knieblessure zes weken uit de roulatie zal zijn. Een zware tegenvaller voor de 19-jarige Haarlemmer die dicht bij een officieel debuut in het eerste team van Ajax was. ,,Maar nu is het afwachten en proberen zo snel mogelijk weer terug te komen.” Woensdag zal hij samen met de fysiotherapeuten de weg van het herstel bespreken.

Stekelenburg had vorige week dinsdag in de oefenwedstrijd tegen Sporting Farense indruk gemaakt op trainer Ronald Koeman, had het jonge talent zelf ook gemerkt. ,,Mocht Fred Grim niet fit zijn om zondag tegen Den Bosch te spelen, dan had de trainer twee dagen voor de wedstrijd een beslissing gemaakt tussen Joey Didulica en mij. Ik zat er dus heel dicht bij.”

Een blessure komt nooit gelegen, maar de Haarlemmer wordt door vrouwe Fortuna wel op een heel ongelukkig moment in de steek gelaten. ,,Net nu ik bij het eerste zat en mee mocht op trainingskamp. Ik wilde in Portugal laten zien wat ik kan en dat ging ook goed. Ook in de wedstrijd die ik mocht spelen, deed ik het goed…”

Weet Stekelenburg nog wat er gebeurde, waardoor hij zo zwaar geblesseerd raakte? ,,Ja. Ik maakte donderdag op de training een sliding en mijn onderbeen bleef staan. Zlatan viel over mij heen en ik verdraaide mijn hele knie. Ik wist gelijk dat het fout zat, maar hoopte natuurlijk dat het mee zou vallen. Aanvankelijk werd gedacht dat het mijn meniscus was. Dat hoopte ik ook, want dat herstel duurt vier of vijf weken. Nu was het de buitenband van de knie en die blessure duurt langer. Ik hoef niet geopereerd te worden, maar verder is het afwachten. Het ligt aan mijzelf hoe snel ik weer terugkom.”

Het is niet de eerste keer in zijn voetballoopbaan dat de Haarlemmer voor langere tijd aan de kant moet staan. ,,Ik heb in de jeugd eens mijn sleutelbeen gebroken, waardoor ik er twee maanden uit was. Toen dacht ik alleen maar hoe snel ik weer terug kon komen. Dat doe ik nu weer.”

Of hij zondag meegaat naar Den Bosch weet hij nog niet. In Faro maakte de keeper - die dit seizoen ook al eens zijn neus brak, maar daarmee wel kon spelen - onder meer een levendig verslag van de wedstrijd tegen Wolfsburg voor deze website. ,,Dat vond ik leuk om te doen. Natuurlijk doe ik het liever niet, want ik wil degene zijn die speelt. Maar de eerste weken ben ik dus wel beschikbaar voor jullie…”