Menu
Stekelenburg kan ook scoren

Stekelenburg kan ook scoren

Het was maandagochtend bijzonder rustig op het trainingsveld van Ajax. Ondanks de kleine hoeveelheid spelers viel er de ochtend na de 0-3 zege op NAC genoeg te zien. Vooral mooie goals. Van Mounir El Hamdaoui en, verrassender, van Maarten Stekelenburg. De keeper van Ajax bewees dat hij ook kan scoren.

De makers van de doelpunten in Breda bevonden zich maandagochtend allemaal op een andere locatie. Siem de Jong, maker van de openingstreffer, viel zondag geblesseerd uit met een pijnlijke linkerschouder en trainde niet. De maker van de 0-2 (eigen goal NAC-verdediger Rob Penders) was logischerwijs in Breda, maar de aangever (Mounir El Hamdaoui) trainde wel buiten op de Toekomst. Miralem Sulejmani (0-3) trainde samen met zijn medespelers binnen. Voor de camera van Ajax TV keek hij daags NAC - Ajax terug op de wedstrijd.

Naast de geblesseerde De Jong ontbrak ook Vurnon Anita op de training. De kleine middenvelder raakte zondag in het duel met NAC geblesseerd aan zijn linkerenkel. Demy de Zeeuw, herstellende van liesklachten, werd maandagochtend behandeld op de club. De komende dagen zal moeten blijken of het drietal fit genoeg is voor de wedstrijd tegen De Graafschap van aanstaande vrijdag. Dario Cvitanich (kuit), Teemu Tainio (hamstring), Nicolas Lodeiro (voet) en Kenneth Vermeer (achillespees) werkten buiten met de fysiotherapeuten een individueel programma af.

Mounir El Hamdaoui maakte zondag zijn rentree na ziekte en blessureleed. Mounir El Hamdaoui maakte zondag zijn rentree na ziekte en blessureleed.

De camera van Ajax TV stond op pole position tijdens de training. De opvallend vrolijke Maarten Stekelenburg maakte er in het kleine gezelschap een sport van om ook zijn aanvallende kwaliteiten te tonen. Met plezier nam hij zijn collega Ronald Graafland onder vuur. De fraaie treffers van de keeper van Ajax werden haarscherp vastgelegd. Ook toen Frank de Boer even later zijn techniek wilde etaleren, had Stekelenburg de camera in de smiezen. Van grote afstand probeerde De Boer de bal in een klein doeltje te mikken. Na verschillende missers schoot de 112-voudig oud-international raak. ,,Staat ‘ie erop?”, riep international Stekelenburg met een grote grijns richting de cameraman. De opgestoken duim maakte het toch al goede humeur van de keeper nog een beetje beter.

Tekst en foto: Ajax.nl

Mounir El Hamdaoui trainde maandag volop mee met het kleine groepje spelers. Mounir El Hamdaoui trainde maandag volop mee met het kleine groepje spelers.