Menu
Stekelenburg kijkt uit naar Afrikaans avontuur

Stekelenburg kijkt uit naar Afrikaans avontuur

Trainer Maarten Stekelenburg kijkt uit om aan de slag te gaan als hoofd jeugdopleiding van Ajax Cape Town. De huidige trainer van Ajax B2 begint 1 januari 2009 bij de dochteronderneming van Ajax.

Maarten Stekelenburg (midden) was afgelopen maand in Zuid-Afrika. Met onder meer financieel directeur Jeroen Slop (links) en manager technische zaken Danny Blind (rechts) bezocht hij ook het in aanbouw zijnde WK-stadion in Kaapstad. Maarten Stekelenburg (midden) was afgelopen maand in Zuid-Afrika. Met onder meer financieel directeur Jeroen Slop (links) en manager technische zaken Danny Blind (rechts) bezocht hij ook het in aanbouw zijnde WK-stadion in Kaapstad.

Stekelenburg tekende vorige week een contract bij Ajax Cape Town voor tweeënhalf jaar. Hij wordt verantwoordelijk voor alle jeugdteams van de club en moet er voor zorgen dat de opleiding verder wordt ontwikkeld. Daarbij ligt de nadruk op continuïteit. ,,Een heel mooie uitdaging”, zegt Stekelenburg over zijn nieuwe baan. ,,Ik ben vorige maand langs geweest voor een oriënterend bezoek. Het was mijn eerste bezoek ooit aan Ajax Cape Town. Ik moet zeggen dat ik onder de indruk was van de club, maar ook van de stad en het land.”

Ajax Cape Town lijkt op Ajax Amsterdam, maar er zijn ook verschillen, zag Stekelenburg. ,,Het is allemaal een stuk kleiner bij Ajax Cape Town. Er zijn minder jeugdelftallen dan in Amsterdam en de staf is ook kleiner.” Zijn huidige baan in Amsterdam verschilt natuurlijk ook van zijn toekomstige ‘job’. ,,Toch denk ik dat ik wat dat betreft niet veel aanpassingsproblemen zal kennen. Of je nou trainer of hoofd jeugdopleiding bent: in beide gevallen probeer je mensen beter te maken. Daarnaast wil ik ook als hoofd jeugdopleiding veel op het veld te vinden zijn.”

Stekelenburg neemt zijn vrouw en drie kleine kinderen mee naar Kaapstad. De spelers van zijn B2 blijven vanzelfsprekend achter in Amsterdam. ,,Dat doet natuurlijk wel een beetje pijn. We hebben een fantastische spelersgroep en staf, die ik zeker ga missen als ik in Zuid-Afrika ben.”