Menu
Stekelenburg laat zijn benen spreken

Stekelenburg laat zijn benen spreken

Maarten Stekelenburg trainde woensdagmiddag apart van de groep. De doelman brak in de wedstrijd tegen NEC een vinger. Samen met keeperstrainer Carlo l’Ami werkt ‘Steek’ aan de onderdelen van zijn vak waar hij zijn handen niet voor nodig heeft.

Stekelenburg schiet de bal richting keeperstrainer Carlo l'Ami. Stekelenburg schiet de bal richting keeperstrainer Carlo l'Ami.

,,Inspelen, aannemen en handelen. Inspelen, aannemen en handelen.’’ L’Ami herhaalt zijn voetbalorders luid en duidelijk. De trainer betrekt drie donkerbruine bankjes in zijn oefenstof. Aan Stekelenburg de taak om de bal in te spelen, de bal na de kaats aan te nemen en opnieuw in te spelen. Het gaat minutenlang op dezelfde wijze door.

De gekwetste vinger wordt deze training begrijpelijkerwijze ontzien. Pleister en verband markeren de zwakke plek, die naar verwachting een tot twee weken hersteltijd vraagt. Uit voorzorg, en met het oog op de stabiliteit, zijn twee vingers afgeplakt.

Terwijl Maarten Stekelenburg een balletje hooghoudt, zet keeperstrainer Carlo l'Ami een van de drie bankjes klaar voor zijn oefenstof. Terwijl Maarten Stekelenburg een balletje hooghoudt, zet keeperstrainer Carlo l'Ami een van de drie bankjes klaar voor zijn oefenstof.

Het beeld van een keeper die alleen zijn benen mag laten spreken is curieus. Stekelenburg verricht zijn arbeid handschoenloos. De Ajacied moet het deze dagen, zo kort na Ajax - NEC, noodgedwongen rustig aan doen. Zelf hoopt hij donderdag of vrijdag weer de nodige handenarbeid te mogen verrichten. Stekelenburg kan weinig anders dan afwachten hoe snel de gebroken vinger heelt.

Iets verder weg op het trainingsveld is Adrie Koster in de weer met de fitte selectiespelers. De Ajacieden gaan voluit tijdens een partij. De miniwedstrijdjes duren niet bijzonder lang, maar zijn wel intensief. De Ajax-blik is gericht op de komende uitwedstrijd, zondag bij FC Utrecht. Komt deze wedstrijd te vroeg, of is Stekelenburg net op tijd weer fit? De doelman hoopt vurig op het laatste.

Bekijk hier het interview met Stekelenburg op Ajax TV.

Urby Emanuelson stormt op zijn tegenstander af, tijdens een partijvorm van de middagtraining. Gabri (rechts) staat zijn ploegmaat bij. Urby Emanuelson stormt op zijn tegenstander af, tijdens een partijvorm van de middagtraining. Gabri (rechts) staat zijn ploegmaat bij.