Menu

Stekelenburg met gekneusde elleboog in ziekenboeg

Ajax-doelman Maarten Stekelenburg heeft de selectie van Jong Oranje verlaten met een gekneusde elleboog. Hij heeft last van een ontsteking aan het gewricht in zijn rechterarm. Hoe lang hij niet kan keepen is niet bekend.

Ook Ferdi Vierklau kan voorlopig niet in actie komen voor Ajax. De verdediger had last van een spierblessure die maar niet over ging. Onlangs is een scheurtje ontdekt in de aanhechting met een spier in zijn rechterbovenbeen. Vierklau is de komende weken niet inzetbaar.

Daniel Cruz is weer teruggekeerd uit Colombia. Hij hersteld in Nederland verder van zijn gebroken enkel. Samen met Petri Pasanen en Cedric van der Gun is ook hij voorlopig niet te zien in het rood-witte tricot. Pius Ikedia heeft de looptraining weer hervat, evenals Mido. Hoe lang het herstel van beide aanvallers in beslag zal nemen is niet te zeggen.

Tomás Galásek maakt naar alle waarschijnlijkheid dit weekend zijn rentree bij Jong Ajax. Hij raakte eind juli zwaar geblesseerd aan zijn knie. De formatie van Jan Olde Riekerink speelt zaterdag de competitiewedstrijd in en tegen Heerenveen.