Menu
Stekelenburg op stage bij Ajax

Stekelenburg op stage bij Ajax

Maarten Stekelenburg begint donderdag 27 juni aan een stage bij Ajax. De voormalig coach van Ajax Cape Town sluit zich tijdens het seizoen 2013-2014 aan bij het eerste elftal van trainer Frank de Boer. Stekelenburg loopt zijn stage bij Ajax in het kader van de cursus Coach Betaald Voetbal.

Stekelenburg werd in oktober vorig jaar ontslagen als hoofdcoach van Ajax Cape Town. Daarvoor was hij als hoofd jeugdopleiding aan de club uit Zuid-Afrika verbonden. Eerder werkte Stekelenburg jarenlang als jeugdtrainer bij Ajax in Amsterdam.

,,Het voelt voor mij een beetje als thuiskomen", zegt Stekelenburg over zijn aanstaande terugkeer bij Ajax. ,,Er is in de loop der jaren natuurlijk het nodige veranderd bij Ajax, maar er is ook veel hetzelfde gebleven. Dat merkte ik toen ik de afgelopen weken een paar keer op de Toekomst was. Ik trof daar direct weer heel veel oude bekenden in alle geledingen van de club. Ik kijk ernaar uit om een heel seizoen mee te kijken bij het eerste elftal. Het is voor mij, mede dankzij mijn achtergrond bij Ajax, een perfecte plek om me komend seizoen verder in het trainersvak te verdiepen."

De 40-jarige Stekelenburg, niet te verwarren met zijn naamgenoot bij Fulham, zal tijdens het seizoen 2013-2014 drie dagen per week op sportpark de Toekomst aanwezig zijn. Vorig seizoen liep Said Ouaali (coach Ajax B1) een heel seizoen stage bij Ajax. Hij behaalde onlangs zijn diploma Coach Betaald Voetbal.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst