Menu
Stekelenburg opent platform visueel gehandicapten

Stekelenburg opent platform visueel gehandicapten

Met een symbolisch doelpunt heeft Maarten Stekelenburg samen met Justin en Leroy de Böck zondag het visueel gehandicaptenplatform geopend.

Met een symbolisch doelpunt werd het platform geopend. Met een symbolisch doelpunt werd het platform geopend.

De tweeling, die sinds hun geboorte een visuele beperking heeft, kent een onlosmakelijke band met Ajax. Justin en Leroy zijn namelijk geboren op 28 november 1995, de dag dat Ajax in Tokio de Wereldbeker won. Ajax heeft na een succesvol verlopen pilot van negen maanden vijfentwintig plaatsen gecreëerd voor mensen met een visuele beperking. Zij kunnen een speciaal wedstrijdverslag via een Sony-radio volgen. Ajax heeft daarvoor de beschikking over vier commentatoren. Naast de nieuwe faciliteit voor visueel gehandicapten is het gehandicaptenplatform per direct uitgebreid met vijfentwintig plaatsen voor rolstoelers. In totaal kunnen nu tachtig rolstoelers plaats nemen achter het doel aan de noordzijde van de Amsterdam ArenA en zestig op de eerste ring.

Rob van Zoest (rechts), vice-voorzitter van de Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA, hield de openingsspeech. Rob van Zoest (rechts), vice-voorzitter van de Stichting Toegankelijkheid Amsterdam ArenA, hield de openingsspeech.

,,Een geweldig initiatief", vertelde keeper Maarten Stekelenburg. ,,Niet iedereen kan even goed zien. Voor die Ajax-supporters is dit een prachtig alternatief." Het platform is voor Stekelenburg altijd één helft letterlijk een steun in de rug. ,,Het zit altijd vol en ik merk altijd die directe steun. Eigenlijk zijn het de beste plaatsen van het gehele stadion." Het visueel gehandicaptenplatform is mede mogelijk gemaakt door de stichting STAA, Groenhof Optiek, Blokker Holding en Toplenzen.nl.

Maarten Stekelenburg met Justin en Leroy de Böck. Maarten Stekelenburg met Justin en Leroy de Böck.
En meteen kon iedereen genieten van een fantastische wedstrijd. Ajax won met  4-1 van PSV En meteen kon iedereen genieten van een fantastische wedstrijd. Ajax won met 4-1 van PSV