Menu

Stekelenburg positief over kansen Ajax

Ajax vertrekt woensdagochtend met twintig spelers naar Auxerre. Onder hen de keepers Bogdan Lobont en Maarten Stekelenburg. De laatstgenoemde stond de afgelopen weken op doel bij Ajax en hield in de laatste twee duels de nul.

Stekelenburg keerde tegen NAC terug in het elftal, omdat Hans Vonk halverwege het duel geblesseerd moest afhaken. Hij was kansloos op de vrije trap van Yuri Cornelisse, maar hield daarna zijn doel schoon. ,,Drie dagen na mijn invalbeurt tegen NAC speelden we alweer tegen Auxerre. Er was weinig tijd om me voor te bereiden. Nu ik meer minuten maak, meer wedstrijden weer keep, raak ik beter in mijn ritme. Als je langer onder de lat staat, keert het gevoel terug. Dat uit zich niet in zichtbare dingen, maar dat is mijn gevoel."

Tegen FC Den Bosch en AJ Auxerre kreeg Stekelenburg weinig te doen. Slechts sporadisch flitste een aanval zijn kant op. Alle keren stond hij goed opgesteld. Komende donderdag in Frankrijk verwacht de doelman wel iets vaker de spitsen van Auxerre op zich af te zien komen. ,,In Amsterdam was Auxerre al een counterende ploeg, dat echter maar een half kansje kreeg en ik verwacht dat ze donderdag ook ongeveer zo zullen spelen. Ze moeten echter nu wel scoren. Ze zullen veel diepe ballen geven op hun twee spitsen. Tegen een counterende ploeg weet je als keeper dat je niet veel ballen krijgt, maar als ze komen moet je ze wel pakken."

,,Ik ga er vanuit dat wij in Auxerre een keer zullen scoren", hoopt de geboren Haarlemmer. ,,Als dat gebeurt, moeten zij al drie doelpunten maken. We zullen er dus alles aan doen om er een in te prikken en het achterin dicht te houden. Het is thuis gelukt en ik hoop dat het daar ook lukt! Ik ben positief over onze kansen om de volgende ronde te bereiken."