Menu
Stekelenburg tekent zijn nieuwe contract

Stekelenburg tekent zijn nieuwe contract

Maarten Stekelenburg ondertekende vrijdagmiddag zijn nieuwe contract. De doelman blijft tot medio 2012 aan Ajax verbonden. Vorige maand werd al overeenstemming bereikt over de verlenging.

Maarten Stekelenburg en Martin van Geel. Maarten Stekelenburg en Martin van Geel.

Martin van Geel lichtte na de ondertekening toe waarom hij blij is dat Stekelenburg ook de komende vier jaar nog aan de club verbonden blijft. ,,Maarten is al jaren een betrouwbare keeper en heeft dit seizoen opnieuw progressie gemaakt”, aldus de technisch directeur. ,,Wellicht wordt hij binnenkort ook de vaste doelman van het Nederlands elftal. Natuurlijk zijn wij bij Ajax blij als we zulke spelers langer aan ons kunnen binden.”

Van Geel vindt ook dat deze contractverlenging onderstreept dat er bij Ajax goed aan de continuïteit van de selectie wordt gedacht. ,,Je hoort veel verhalen over een leegloop bij Ajax”, zegt Van Geel. ,,Maar bijna al onze spelers liggen nog voor meerdere jaren vast. Het zal voor andere clubs heel moeilijk worden om bij Ajax spelers weg te halen.”

Stekelenburg zelf legde ook nog even uit waarom hij zijn contract met twee jaar heeft laten verlengen. ,,Ik heb het gevoel dat ik nog niet klaar ben bij Ajax”, aldus de 25-jarige doelman.