Menu
Stekelenburg toont zich goede 'targetman'

Stekelenburg toont zich goede 'targetman'

Ajax bereidt zich voor op het ‘weekend van de waarheid’. Zondag kan het team van Martin Jol in Nijmegen de dertigste landstitel behalen, mits de Ajacieden op de slotdag een beter resultaat behalen dan koploper FC Twente. Alleen dan kan het punt voorsprong ongedaan gemaakt worden.

Vier dagen voor de climax in de titelstrijd trainde Ajax woensdagochtend op sportcomplex de Toekomst. Er was uitgebreid ruimte voor partijspellen. Ook werd er op doel afgewerkt. Zowel Ajax’ erkende aanvalsleiders Suarez en Pantelic als de keepers namen de dienstdoende doelverdediger daarbij ‘onder vuur’.

Ook Maarten Stekelenburg - de minst gepasseerde keeper in de Eredivisie – weet wat het is om als spits te fungeren. De lange doelman probeerde de voorzetten van keeperstrainer Carlo l’Ami vanuit alle hoeken raak te schieten en te koppen. Zo nu en dan leverde dat spectaculair beelden op.

Met groot vermaak zag aanvoerder en topscorer Suarez dat zijn betrouwbare sluitpost ook weet wat scoren is. Altijd handig een keeper als targetman. Al zal hij zondag tegen NEC de doelpunten het liefst aan de specialisten overlaten. De nul houden blijft uiteraard zijn hoofdtaak.

NEC – Ajax begint zondag om 14.30 uur. Gelijktijdig speelt koploper FC Twente de lastige uitwedstrijd tegen NAC Breda.

Tekst en foto: Ajax.nl

Bekijk de ontknoping zondag gratis in de Amsterdam ArenA

Suarez wacht nog op zijn eerste kampioenschap met Ajax. Suarez wacht nog op zijn eerste kampioenschap met Ajax.
Stekelenburg probeert te scoren. Stekelenburg probeert te scoren.
Suarez probeert Anita en Oleguer van zich af te houden. Suarez probeert Anita en Oleguer van zich af te houden.
Luchtduel tussen keeper Vermeer en 'targetman' Stekelenburg. Verhoeven kijkt toe. Luchtduel tussen keeper Vermeer en 'targetman' Stekelenburg. Verhoeven kijkt toe.
Onderonsje tussen Gabri en Kennedy. Onderonsje tussen Gabri en Kennedy.
Rommedahl en De Zeeuw in een fel duel om de bal. Rommedahl en De Zeeuw in een fel duel om de bal.
Ajax is nog in de race voor twee prijzen. Ajax is nog in de race voor twee prijzen.