Menu

Stekelenburg traint zich fit

Het is druk voor Maarten Stekelenburg deze maandagochtend. Hij traint voor de tweede keer sinds zijn blessure voluit en bij afwezigheid van Bogdan Lobont en Hans Vonk is een adempauze tijdens de afwerkingoefeningen een schaars goed.

De Noord-Hollander voelt zich weer lekker en traint met overgave. Op deze maandagmorgen kiest de technische staf vooral voor het zonovergoten gedeelte van de grasmat. Dat is beter, want in het schaduwgedeelte waait een bijtend koude wind. En het is pas oktober! De meeste spelers - in totaal zijn er acht Ajacieden aangezien nog niemand is teruggekeerd van interlands - zijn er wel op gekleed, maar Julien Escudé en Anthony Obodai kiezen voor de korte broek.

Maar koud zal niemand het krijgen. Het tempo zit er stevig in. Bij de afwerking op doel, waar het laatste en grootste gedeelte van de training uit bestaat, moet Stekelenburg flink aan de bak. Hij duikt, springt, stompt en tikt de bal op af en toe magistrale wijze uit zijn doel. Natuurlijk gaat er ook wel eens een bal in. Wat wil op je een afstand van een meter of zeven? Mag het?

John O'Brien en Tom Soetaers strijden om de mooiste treffer. Beide raken de bal heerlijk en zien hem onhoudbaar in de voor Stekelenburg linkerbovenhoek verdwijnen.

Na die oefening is Stekelenburg klaar en traint hij alleen nog even zijn toch al niet misselijke traptechniek door de bal van afstand in de ballenzak te schieten. Keeperstrainer Wil Coort moet zo nu en dan wel een metertje rennen maar vangt de meeste wel. Mag ook wel. Coort was immers vroeger ook professioneel ballenvanger.

Als alle ballen in de zak zitten, wil hij Maarten naar binnen hebben. ,,Want het is koud", vindt de keeperstrainer. Stekelenburg schudt zijn hoofd. Koud heeft hij het absoluut niet na zo'n training, maar even later staat hij toch op en gaat nog voor zijn teamgenoten zijn uitgerekt en gestrekt het veld af. ,,Het gaat de goede kant op", laat hij nog even weten als hem wordt gevraagd naar de status van zijn blessure.