Menu
Stekelenburg weer op het trainingsveld

Stekelenburg weer op het trainingsveld

Maarten Stekelenburg is weer beter en werkte maandagochtend een lange training af. Hij werd op de velden naast de ArenA vergezeld door Sergio Padt en Siem de Jong. De rest van de spelersgroep bleef binnen.

Maarten Stekelenburg was maandag weer op het trainingsveld. Maarten Stekelenburg was maandag weer op het trainingsveld.

Stekelenburg miste de duels met Fiorentina en FC Utrecht vanwege ziekte, maar lijkt nu weer helemaal opgeknapt. Hij werd samen met collega-keeper Sergio Padt flink onder handen genomen door keeperstrainer Carlo l’Ami. Iets verderop werkte Siem de Jong met fysiotherapeut Jos Kortekaas aan zijn herstel. De Jong brak is op de weg terug nadat hij in het duel met Heracles zijn sleutelbeen had gebroken. Kortekaas deed diverse oefeningen met de aanvallende middenvelder, waaronder een aantal ‘valvormen’.
Siem de Jong werkte aan zijn 'val'. Siem de Jong werkte aan zijn 'val'.

De andere spelers bleven maandagochtend in de ArenA en trainden binnen. Jan Vertonghen, die tegen FC Utrecht uitviel met een blessure, ondergaat woensdag een MRI-scan. Maandagmiddag wordt de kuit van Gabri nader onderzocht. Hij blesseerde zich donderdag tijdens de thuiswedstrijd tegen Fiorentina.
De selectie van Ajax is dinsdag en woensdag vrij. Donderdag om 11.00 uur staat weer een training op het programma op de velden naast de ArenA.