Menu
Sterk deelnemersveld ABN AMRO Future Cup

Sterk deelnemersveld ABN AMRO Future Cup

De deelnemende clubs zijn bekend, het toernooi om de ABN AMRO Future Cup kan in het paasweekend worden gespeeld! Ook dit jaar strijden de talenten van diverse topclubs op 31 maart plus 1 en 2 april op sportpark de Toekomst om de felbegeerde trofee. De kaartverkoop is inmiddels in volle gang.

Acht clubs zijn present op de Toekomst voor de strijd om de Future Cup. Naast gastheer Ajax O17 is ook RSC Anderlecht een vertrouwde naam in het deelnemersveld. De talenten uit zowel de Brusselse als de Amsterdamse jeugdopleiding schreven het toernooi meermaals op hun naam. Dit jaar zijn ook de talenten van PSG, Sporting CP, Juventus, Sevilla, J-League en Sydney FC in Amsterdam te bewonderen.

De talenten van Ajax O17 in spanning bij een strafschoppenserie.
De talenten van Ajax O17 in spanning bij een strafschoppenserie.

In 2017 was Ajax de toernooiwinnaar. Hetzelfde lukte de Ajacieden in 2010, 2012 en 2014. RSC Anderlecht O17 won de edities van 2011, 2013 en 2015. Vele talenten die ervaring opdeden tijdens de Future Cup, braken later ook door op het hoogste niveau. Wat te denken van Davy Klaassen, Speler van het Toernooi in 2010? In 2014 waren onder meer Abdelhak Nouri (Speler van het Toernooi), Donny van de Beek en Vaclav Cerny van de partij. Natuurlijk braken ook bij de buitenlandse deelnemers in latere jaren talloze voetbalbeloftes door.

Ajax’ thuistoernooi is, kortom, een kweekvijver voor de grootste talenten in de categorie tot 17 jaar.

Het complete deelnemersveld voor de ABN AMRO Future Cup 2018:
Ajax, Anderlecht, Paris Saint-Germain, Sporting Club de Portugal, Juventus, Arsenal, J-League, Sydney FC

Speeldata: zaterdag 31 maart, zondag 1 april en maandag 2 april (finaledag)


Houd Ajax.nl in de gaten voor het speelschema en het laatste nieuws over de 9e editie van dit internationale jeugdtoernooi O17. De kaartverkoop is zojuist gestart.


Tickets ABN AMRO Future CupTekst: Ajax.nl
Beelden: Ajax.nl/Gerard van Hees