Menu

Sterke A1 naar laatste vier

Ajax A1 heeft zich geplaatst voor de halve finale van de beker. De Amsterdammers deklasseerden FC Utrecht A1 en drukten dat ook in de stand uit: 1-6.

Het team van trainer Danny Blind was deze zaterdagmiddag heer en meester bij FC Utrecht. Toch stichtte de thuisploeg het eerste gevaar. In de eerste minuut kwam Ajax namelijk goed weg toen een schot van Utrecht via de buitenkant van de paal naast ging. In dezelfde minuut lukte het de gasten wel te scoren. Robbert Schilder nam het doel onder vuur, zijn schot kwam bij spits Per Weihrauch en de Deen schoot eerst nog tegen de keeper aan, maar benutte de rebound wel, 0-1.

In de negende minuut negeerde de scheidsrechter het vlagsignaal van de grensrechter wegens buitenspel waarna de linksbuiten van FC Utrecht alleen op doel af kon gaan. Die buitenkans benutte hij volledig, 1-1. Binnen het kwartier trok Ajax de verhoudingen weer recht. Een afstandsschot van Tom Kalkhuis betekende 1-2.

Bij die minimale voorsprong bleef het in de eerste helft, hoewel Ajax kansen genoeg had om verder uit te lopen. In de tweede helft wachtten de Amsterdamse talenten niet lang om het verschil in kwaliteit beter uit te drukken. Al in de 46ste minuut schoot Jan Vertonghen, weer van afstand, prachtig raak, 1-3.

Daarna moesten de Ajacieden geduld bewaren tot de 80ste minuut alvorens de vele kansen weer succes opleverden. Jasper Kok gooide de bal bij een inworp over de verdediging van FC Utrecht heen en de doorgelopen Kalkhuis passeerde keurig de keeper, 1-4. Vier minuten later knalde Sergio Zijler de bal vanaf de rechterkant vernietigend hard achter de Utrecht-keeper en in de laatste minuut kwam Zijler wederom vanaf rechts goed op. Dit keer werd de bal door Javier Martina binnen gewerkt, 1-6.

Aangezien Feyenoord met 3-0 won van ADO Den Haag, Vitesse Volendam met 3-0 versloeg en NAC na strafschoppen beter was dan sc Heerenveen zijn de vier halve finalisten bekend. De loting is pas in maart.