Menu
Sterke Ajax Vrouwen halen uit in Zwolle

Sterke Ajax Vrouwen halen uit in Zwolle

De Ajax Vrouwen hebben de uitwedstrijd PEC Zwolle overtuigend gewonnen. Het werd zondagmiddag 0-4 voor de ploeg van Benno Nihom. Desiree van Lunteren bracht haar ploeg met 2 goals binnen 12 minuten al vlot in een zetel. In het tweede bedrijf bouwden Linda Bakker en Inessa Kaagman de score verder uit.

Door de zege tilden de Ajax Vrouwen de voorsprong op FC Twente naar 5 punten. De concurrent kwam zelf niet in actie en heeft dus nog een inhaalduel tegoed. Voor de Ajax Vrouwen wacht nu ook een competitieluwe week. De volgende wedstrijd is op vrijdag 18 mei thuis tegen Heerenveen.

De Ajax Vrouwen wensten in Zwolle de koppositie te verstevigen en maakten direct hun intenties kenbaar. De bezoekers schoten uit de startblokken, met Van Lunteren als aanjager. De middenvelder opende al na 3 minuten de score. Ze was attent na een voorzet vanaf rechts en werkte binnen: 0-1.

Opnieuw trefzeker
Diezelfde Van Lunteren was na 12 minuten nogmaals doeltreffend. Ze werd weggestoken en haalde rond de 16 uit. De paal stond in 1e instantie nog een goal in de weg, maar Van Lunteren reageerde zelf attent op de rebound.

12. En weer is daar Van Lunteren! 0-2 voor de #AjaxVrouwen! #pecaja pic.twitter.com/ItwFt6skVT

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 6 mei 2018

De riante Amsterdamse voorsprong was verdiend, want Ajax domineerde het eerste bedrijf. Toch bleef het bij 2 goals voor de rust, ondanks 2 ballen op de lat. Pas met het einde van de eerste helft in zicht, richtte PEC zich een beetje op.

Hetzelfde laken een pak na rust
De voorsprong van Ajax kwam in de 2e helft geen moment in gevaar. Sterker nog, de score werd nog verder uitgebouwd. Met een fraaie goal zorgde Bakker voor de 0-3. De aanvaller draaide zich op zo'n 16 meter van het doel knap vrij en haalde met rechts de trekker over.

Met DIT schot zet Bakker de #AjaxVrouwen op 0-3!#pecaja pic.twitter.com/CWyhJLspIO

— Ajax Vrouwen (@AjaxVrouwen) 6 mei 2018

Ook Kaagman, de laatste tijd in uitstekende vorm, pikte nog haar doelpuntje mee. De linkspoot bepaalde de eindstand op 0-4, al met al een uitstekend resultaat voor de ploeg van Nihom. Tijdens de start van de play-offs hadden de Ajax Vrouwen nog veel moeite met PEC gehad.

PEC Zwolle Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-4 (0-2). 3. Van Lunteren 0-1, 12. Van Lunteren 0-2, 57. Bakker 0-3, 65. Kaagman 0-4

Ajax Vrouwen: Kop, Van der Most, Van den Abbeele, Van Dongen, Philtjens, Zeeman, Oudemast (67. Reichardt), Van Lunteren (77. De Sanders), Kaagman, Van den Bighelaar, Bakker (63. Verhoeve)

Tekst en beeld: Ajax.nl