Menu
Steun Ajax op positieve wijze op weg naar CL

Steun Ajax op positieve wijze op weg naar CL

Ajax kan tijdens de heenwedstrijd tegen Dynamo Kiev rekenen op de steun van een volle Johan Cruijff ArenA. Hopelijk inspireert de sfeer in het stadion het elftal woensdag opnieuw tot grootse daden en bemachtigt Ajax het felbegeerde ticket voor de groepsfase van de UEFA Champions League.

Ondanks de geweldige ondersteuning vanaf de tribunes bij de thuisduels met Sturm Graz en Standard Luik is de UEFA inmiddels een onderzoek gestart naar het afsteken van vuurwerk in het stadion en het blokkeren van de trappen door Ajax-supporters.

In het verleden heeft Ajax bij dergelijke incidenten hoge geldboetes gekregen en dat is ook bij deze onderzoeken niet ondenkbaar. Bij herhaaldelijke overtredingen kan de UEFA naast deze boetes ook overgaan tot sluiting van een deel van de tribunes bij wedstrijden of zelfs overgaan tot (voorwaardelijke) uitsluiting van Europees voetbal. 

Steun van fans is cruciaal
De steun van een volle Johan Cruijff ArenA is woensdag, maar ook bij de komende wedstrijden in de groepsfase cruciaal. Ajax doet dan ook een dringend beroep aan alle fans om woensdagavond in het uitverkochte stadion geen vuurwerk af te steken en de trappen vrij te houden. Dit om nieuwe boetes en mogelijke zwaardere sancties te voorkomen.

Lees ook: Ajax hoopt op herhaling van 'zinderende ontknoping' van 2010

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst