Menu
'Steun van fans keihard nodig'

'Steun van fans keihard nodig'

Frank de Boer heet voor aanvang van Ajax - AZ alle supporters welkom met een column. Lees hier de bijdrage van de hoofdtrainer.

Beste Ajacieden,

Welkom bij Ajax - AZ, op deze zondagmiddag in de Amsterdam ArenA. Een speciaal woord van welkom voor die tienduizenden trouwe seizoenkaarthouders die hun kaart weer verlengden. Dat vind ik fantastisch. Ik kan niet vaak genoeg benadrukken hoe belangrijk de steun van de tribunes is voor onze ploeg.

Ik heb via via gehoord dat er deze zomer initiatieven zijn ontplooid om de sfeer in het stadion nog verder te verbeteren. Over de steun van het publiek en de sfeer in het stadion hebben wij als technische staf en spelersgroep absoluut niet te klagen gehad, in de anderhalf jaar tijd dat ik erover kan oordelen. Toch geeft het me een goed gevoel als ik hoor dat er diverse supportersgroepen bezig zijn om het nog verder te verbeteren.

Vandaag openen wij ons seizoen tegen AZ. De club die ook het afgelopen seizoen weer in de top van de Eredivisie heeft meegedaan. Met goed en verzorgd voetbal stonden ze zelfs heel lang bovenaan. De onderlinge wedstrijden tussen Ajax en AZ zijn de laatste jaren spectaculair en spannend.

Mij werd de laatste tijd een paar keer gevraagd of het een nadeel is om gelijk tegen een topploeg te moeten spelen. Ik denk positief. Met de wetenschap dat wij er vanaf de eerste dag moeten staan, kan het helemaal geen kwaad dat die eerste tegenstander AZ is. Je kunt het ook omdraaien en je afvragen hoe zij het vinden dat ze in de ArenA moeten beginnen.

Ik zie er voor Ajax dus geen nadeel in. Wij moeten 34 wedstrijden spelen en daarin zo min mogelijk punten verspelen willen we kans maken op de derde landstitel op rij. Want dat is de belangrijkste doelstelling van dit seizoen: kampioen worden. Daarnaast willen we weer overwinteren in Europa. Na twee keer op rij ‘net niet’, dit jaar graag wél in de UEFA Champions League. Als we dit seizoen verder kunnen komen in de KNVB Beker dan vorig seizoen, dan is me dat ook wat waard. Ook in dat toernooi moeten we er vanaf de eerste speelronde staan, uit tegen FC Utrecht.

Ambities genoeg. Zoals het hoort bij Ajax en zoals dat van ons gevraagd mag worden. Die ambitieuze doelstellingen zetten we af tegen een jonge ploeg, boordevol talent. En dan kom ik automatisch weer terug bij alle supporters op de tribune. Het mag duidelijk zijn dat we jullie steun vanaf de eerste minuut in deze eerste speelronde keihard nodig hebben.

Frank de Boer
Trainer/Coach